Tenis: Bianca Andreescu, eliminată în optimile de finală la Montreal (WTA)

Tenis: Bianca Andreescu, eliminată în optimile de finală la Montreal (WTA)

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, deţinătoarea trofeului (cucerit în 2019), a fost eliminată în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Montreal (Canada), de categoria WTA 1.000, dotat cu premii totale de 1.835.490 de dolari, fiind învinsă în trei seturi, 6-7 (5/7), 6-4, 6-1, de tunisianca Ons Jabeur, după 2 ore şi 39 minute de joc.

La capătul unui meci întrerup de două ori de ploaie, Jabeur a cedat primul set la tie-break, dar a preluat progresiv conducerea jocului, a câştigat setul secund cu 6-4 şi a dominat cu autoritate cel de-al treilea set (6-1).

Partida, disputată pe terenul central, a fost urmărită de 4.200 de spectatori, printre care s-au aflat şi mulţi membri ai comunităţii tunisiene din Montreal, conform presei canadiene.

Bianca Andreescu a acuzat dureri la piciorul stâng, în cursul setului secund, dar a putut continua meciul după ce a primit îngrijiri medicale.


Foto: (c) Eric Bolte-USA TODAY Sports


Ons Jabeur, prima jucătoare arabă învingătoare într-un turneu WTA (Birmingham), a câştigat astfel al 36-lea său meci al sezonului, având al doilea cel mai bun total din circuit, după belarusa Arina Sabalenka, favorita numărul unu de la Montreal, care s-a impus fără probleme, cu 6-1, 6-3, în partida cu canadianca Rebecca Martino, care a durat doar o oră.

Marino, în vârstă de 30 ani, aflată pe locul 220 în clasamentul mondial, încearcă să-şi relanseze cariera în tenis, după o întrerupere de cinci ani.

Sabalenka, numărul 3 mondial, a acces cu această ocazie pentru a opta oară în sferturile de finală la turneele la care a participat pe parcursul acestui sezon.

Americanca Coco Gauff s-a calificat la rândul ei în sferturile de finală la Montreal, în urma forfait-ului adversarei sale, britanica Johanna Konta, care a acuzat probleme la genunchi.

Reprezentanta Statelor Unite, în vârstă de 17 ani, a disputat un singur meci complet de la debutul turneului canadian, după ce în turul precedent a beneficiat de abandonul rusoaicei Anastasia Potapova.

Rezultate - optimi de finală:


Arina Sabalenka (Belarus/N.1) - Rebecca Marino (Canada) 6-1, 6-3
Victoria Azarenka (Belarus/N.8) - Maria Sakkari (Grecia/N.11) 6-4, 3-6, 7-6 (7/2)
Karolina Pliskova (Cehia/N.4) - Amanda Anisimova (SUA) 6-1, 7-6 (10/8)
Sara Sorribes (Spania) - Katerina Siniakova (Cehia) 6-7 (4/7), 6-0, 6-3
Camila Giorgi (Italia) - Petra Kvitova (Cehia/N.7) 6-4, 6-4
Cori Gauff (SUA/N.15) - Johanna Konta (Marea Britanie) (forfait)
Ons Jabeur (Tunisia/N.13) - Bianca Andreescu (Canada/N.2) 6-7 (5/7), 6-4, 6-1


AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”