Tenis: Căpitanul Franţei consideră că Mladenovic şi Garcia au reuşit să o epuizeze pe Halep în meciurile de simplu

Tenis: Căpitanul Franţei consideră că Mladenovic şi Garcia au reuşit să o epuizeze pe Halep în meciurile de simplu

Căpitanul echipei Franţei, Julien Benneteau, a declarat, duminică, după calificarea în finala Fed Cup, că un element important în victoria în faţa României a fost faptul că Simona Halep a fost obosită de Kristina Mladenovic şi Caroline Garcia în meciurile de simplu şi a cedat fizic în finalul meciului de dublu.

Benneteau a precizat că a dorit să o aibă odihnită pe Mladenovic pentru meciul de dublu şi de aceea nu a introdus-o în ultimul meci de simplu, chiar dacă jucătoarea s-a declarat pregătită să joace în ambele partide.

''Am văzut că asta a costat-o pe Begu (care a încheiat accidentată meciul cu Parmentier şi nu a mai putut disputa partida de dublu, alături de Monica Niculescu), am văzut că munca începută sâmbătă de Kristina la simplu, continuată de Caroline contra Simonei Halep, care a făcut ca la un moment dat să nu mai aibă forţă. Poate toate aceste eforturi au făcut-o (pe Halep) să comită dublă greşeală la minge de break (la 4-4, 30-40 în setul al treilea al meciului de dublu)'', a declarat Benneteau, citat de L'Equipe.

Fostul tenisman a explicat că a trăit emoţii excepţionale ca jucător, dar în acest weekend a trecut prin momente pe care le va păstra mereu în memorie.

Benneteau a precizat că a ezitat mult înainte de a decide ca Pauline Parmentier să joace ultimul meci de simplu: ''A fost un moment de inteligenţă, sinceritate şi onoare între Pauline, Alizé (Cornet) şi mine. În această reuniune în trei a reieşit clar că Pauline era alegerea cea mai bună. (...) Cred că zgura indoor este cea mai bună suprafaţă pentru ea''.

Căpitanul echipei Franţei a subliniat că ştia că Begu va juca pentru România în acel meci, precum şi faptul că Parmentier a învins-o pe Irina anul trecut la Istanbul.

''A fost o adevărată victorie de echipă'', a remarcat Benneteau, care a lăudat altruismul de care a dat dovadă Alize Cornet, care a simţit că Parmentier este mai în formă.

Julien Benneteau s-a referit şi la meciul dintre Caroline Garcia şi Simona Halep: ''A fost un meci mare făcut de Caroline şi unul enorm de Halep. A fost u meci de un nivel şi de o intensitate de clasă mondială, cu adevărat. Nu am pretenţia de a avea o experienţă de excepţie în tenisul feminin, dar pentru mine, a fost cel mai mare meci pe care l-am văzut. Cei care spun că tenisul feminin nu este spectaculos sau nu e de nivel înalt, nu ştiu nimic despre sport. A fost de o intensitate, o emoţie şi un nivel de joc, tactic, tehnic şi fizic timp de trei ore... Am fost impresionat. Sper că Garcia va continua să joace aşa în continuare. Dacă o va face vom fi şi mai puternici în Fed Cup''.

Franţa a învins România cu scorul de 3-2, duminică, la Rouen, în semifinalele Fed Cup.

Sâmbătă, în meciurile de simplu, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a trecut de Mihaela Buzărnescu în două seturi, cu 6-3, 6-3. Duminică, în primul meci de simplu, Halep a învins-o pe Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, iar apoi Pauline Parmentier a câştigat cu 6-3, 2-6, 6-2 în faţa Irinei Begu. La dublu, Mladenovic şi Garcia au învins perechea Halep/Niculescu cu 5-7, 6-3, 6-4.AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…