Tenis: Daneza Caroline Wozniacki, fost lider mondial, se va retrage după Australian Open

Tenis: Daneza Caroline Wozniacki, fost lider mondial, se va retrage după Australian Open

Daneza Caroline Wozniacki, fost lider mondial al tenisului feminin, a anunţat vineri că se va retrage după ediţia de anul viitor a Australian Open, singurul turneu de Mare Şlem pe care l-a câştigat, în 2018, după o finală cu Simona Halep, relatează presa internaţională.

"Mă voi retrage din tenisul profesionist după Australian Open în ianuarie 2020'', a scris daneza de 29 de ani pe contul său de Instagram.

Wozniacki a indicat că decizia retragerii din activitate nu are nimic de-a face cu problemele sale de sănătate. Ea vrea să se dedice mai mult vieţii în afara terenului alături de soţul său, David Lee, fost baschetbalist profesionist.

În noiembrie anul trecut, Wozniacki a dezvăluit că suferă de artrită reumatoidă.

Jucătoarea, aflată acum pe locul 37 WTA, a concurat ultima oară la turneului de la Beijing, la începutul lui octombrie. Ultimul turneu câştigat de ea a fost chiar Openul Chinei, în 2018. La sfârşitul anului trecut, daneza era numărul 3 mondial.

În palmaresul lui Wozniacki figurează 30 de turnee WTA. Jucătoarea a reprezentat Danemarca la trei Jocuri Olimpice, din 2008 până în 2016.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale