Tenis: Dominic Thiem, primul finalist la Turneul Campionilor

Tenis: Dominic Thiem, primul finalist la Turneul Campionilor

Tenismanul austriac Dominic Thiem este primul finalist al ediţiei din acest an a Turneului Campionilor de la Londra, după ce sâmbătă s-a impus dramatic în faţa liderului mondial, sârbul Novak Djokovic, 7-5, 6-7 (10/12), 7-6 (7/5).

Thiem, 27 de ani, locul 3 în ierarhia ATP, a fost finalist anul trecut în această competiţie, iar în acest an a câştigat primul său turneu de Mare Şlem, la US Open. În duelul cu Djoovic, austriacul s-a dovedit foarte puternic din punct de vedere mental, comentează presa internaţională.

Djokovic nu a reuşit să egaleze recordul elveţianului Roger Federer, care a triumfat de şase ori în Turneul Campionilor.

A doua semifinală îi opune, tot sâmbătă, pe rusul Daniil Medvedev (4 ATP) şi spaniolul Rafael Nadal (2 ATP).

Câştigătorul de anul trecut al Turneului Campionilor, grecul Stefanos Tsitsipas (N.6), nu a trecut în acest an de grupe.

Actuala ediţie a Turneului Campionilor, ultima care are loc la Londra, beneficiază de premii totale în valoare de 5,7 milioane dolari, câştigătorul trofeului urmând să plece acasă cu un cec în valoare de 1.564.000 dolari. Începând din 2021, competiţia de final de sezon din circuitul ATP se va desfăşura în oraşul italian Torino.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...