Tenis: După Radwanska, și Halep și-a manifestat supărarea că a fost nevoită să joace pe ploaie la Roland Garros

Tenis: După Radwanska, și Halep și-a manifestat supărarea că a fost nevoită să joace pe ploaie la Roland Garros

După ce poloneza Agnieszka Radwanska, nr. 2 mondial, s-a declarat ''surprinsă și furioasă'' că a fost nevoită să joace pe ploaie în optimile de finală la Roland Garros, meci pe care l-a pierdut în fața bulgăroaicei Țvetana Pironkova, nr. 102 mondial (2-6, 6-3, 6-3), a venit și reacția Simonei Halep, și ea nemulțumită de starea terenului și de faptul că mingile erau îmbibate cu apă.

''Terenul nu a fost bun. Mingile erau îmbibate cu apă. A fost foarte dificil să joc în aceste condiții. Am resimțit dureri de spate, la tendoanele lui Ahile. Nu m-am simțit în siguranță pe acest teren'', a explicat Halep, finalista ediției din 2014, învinsă marți cu 7-6 (0), 6-3, în optimile de finală ale turneului parizian de australianca Samantha Stosur (24 ATP) .

''Lor (organizatorilor) nu le pasă de jucătoare. Nu contează dacă ele pierd. Problema a fost că nu am fost departe de a mă accidenta la spate. Și asta este o mare problemă''.

''Pentru ea (Stosur — n.r.) condițiile au fost mai favorabile, pentru că liftează mult. Însă, în ciuda a tot ce a fost, ea a jucat foarte bine'', a adăugat Halep referitor la Samantha Stosur.

''Sunt surprinsă și furioasă că a trebuit să joc pe ploaie. Nu este un turneu de 10.000 (dolari premii — n.r.), este un turneu de Mare Șlem. Cum putem fi puși să jucăm pe ploaie? Eu nu pot să joc în asemenea condiții. Cred că lor (organizatorilor) nu le pasă cu adevărat ce credem noi. Cred că lor le pasă de alte lucruri. Eu am fost operată la mână acum câțiva ani și pentru mine să joc cu aceste mingi și pe un astfel de teren este de-a dreptul imposibil. Mingile devin foarte grele după două sau trei lovituri. Este și alunecos. Totul este mult prea dur și asta te afectează ghem după ghem'', a spus la rândul ei Radwanska , nevoită în timpul partidei să ceară intervenția medicului pentru a-i masa mâna.

Atât meciul Simonei, cât și al polonezei au fost întrerupte duminică din cauza întunericului și reluate marți, cu o întrerupere, din cauza ploii. De altfel ziua de luni a fost anulată complet din cauza ploii care a căzut încontinuu, situație care nu s-a mai întâmplat la Roland Garros din anul 2000.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?