Tenis: Emma Răducanu i-a mulţumit lui Lewis Hamilton pentru susţinere

Tenis: Emma Răducanu i-a mulţumit lui Lewis Hamilton pentru susţinere

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, câştigătoarea titlului la US Open, i-a mulţumit campionului mondial en titre de Formula 1, conaţionalul său Lewis Hamilton, pentru sfaturile sale şi susţinerea oferită după ce tânăra şi-a adjudecat surprinzător primul să titlu de Mare Şlem la doar 18 ani, transmite Reuters.

Răducanu, al cărei tată este român, l-a descris pe Hamilton, care are şapte titluri de campion în Formula, ca fiind un ''model'' pentru ea, dar şi un ''tip de treabă'', după ce a învins-o pe românca Gabriela Ruse cu 6-3, 7-6 (7/3), într-un meci demonstrativ care a avut loc duminică la Royal Albert Hall din Londra în cadrul turneului ATP Champions.

Emma Răducanu a concurat la karting şi motocros pe când era copil şi este un mare fan al Formulei 1.

''(Hamilton) mi-a spus: 'Ai răbdare, trebuie să laşi valul să te ducă. Totul este foarte bine, nu-ţi face griji'. A fost o încurajare binevenită. A fost un model pentru mine, ajutându-mă să trec peste etapele care au urmat'', a declarat Răducanu în presa britanică.

Răducanu (19 ani împliniţi pe 13 noiembrie) a ţinut să îndepărteze zvonurile că l-ar învinge pe Hamilton în duelul pentru titlul de Personalitatea sportivă a anului, decernat de BBC luna viitoare: ''Nu, cu siguranţă, nu. Îi fac galerie lui Lewis în această cursă''.

''Nici nu mă gândesc la asta. Pentru mine este ceva foarte departe, dincolo de tărâmul posibilităţilor'', a subliniat Emma Răducanu.

Tânăra se pregăteşte pentru sezonul 2022 cu sesiuni intense de antrenamente de cinci ore în fiecare zi: ''Aşteptările mele de la mine sunt să progresez continuu, vreau să mă uit în urmă la finalul anului şi să văd că am avut de câştigat la diferite capitole. Ştiu că e nevoie de multă răbdare pentru a ajunge acolo unde vreau să fiu''.

Meciul dintre Răducanu şi Ruse a fost primul pentru Emma pe pământ britanic după victoria de senzaţie de la Flushing Meadows, turneu pe care l-a abordat de pe locul 150 mondial şi pe care l-a terminat cu victorii pe linie, fără a pierde vreun set, venind din calificări şi devenind prima jucătoare din Marea Britanie care câştigă un titlu de Mare Şlem în ultimii 44 de ani.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...