Tenis: Fed Cup este la fel de importantă ca un turneu de Mare Şlem, afirmă Simona Halep

Tenis: Fed Cup este la fel de importantă ca un turneu de Mare Şlem, afirmă Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a declarat pentru site-ul WTA că Fed Cup este la fel de importantă pentru ea ca un turneu de Mare Şlem, după ce a reuşit calificarea cu echipa României în semifinalele competiţiei.

''Încă mai simt emoţiile, a fost extraordinar. Suntem pentru prima oară în semifinale şi asta înseamnă foarte mult'', a afirmat Halep într-o conferinţă de presă susţinută la Doha, după victoria reuşită de România în faţa Cehiei, 3-2 la Ostrava, în weekend.

''Fed Cup e ceva diferit. Nu pot spune că e mai mare, deoarece muncesc şi trăiesc pentru turneele de Mare Şlem. Este sport, e cel mai important lucru. Totuşi, voi pune Fed Cup pe aceeaşi treaptă şi dorinţă de victorie ca un Grand Slam'', a adăugat Halep.

Halep a comentat şi reacţia ei imediat după punctul care a adus victoria României la Ostrava, când a sărit peste un parapet pentru a o îmbrăţişa pe Irina Begu: ''Fetele şi căpitanul mi-au arătat clipul. A fost haios. După aceea m-am gândit cum am trăit momentul, nu a fost uşor, dar am făcut totul natural şi sunt fericită că fetele (Irina Begu şi Monica Niculescu, la dublu, n. red.) au reuşit să câştige acest meci, unul foarte dificil.

Simona Halep, care a câştigat ambele meciuri de simplu cu Cehia, a ajuns la şapte victorii consecutive în Fed Cup, înaintea semifinalei cu Franţa din aprilie şi speră să pună umărul la calificarea în finală

''Nu joc pentru mine, joc pentru echipă. Dau totul, pentru că simt energia care vine de la echipă şi mă face mai puternică pe teren, iar dorinţa de victorie este şi mai mare'', a subliniat Halep.

''Suntem o ţară mică, nu avem un sistem mare în tenis, iar acest rezultat va ajuta noua generaţie. Va ajuta copiii să fie inspiraţi să facă ceva în viaţa lor, să creadă că visele pot deveni realitate într-o zi'', a adăugat fostul lider mondial.

Halep a ajuns la Doha la cinci ani după ce a câştigat titlul în Qatar, după trei victorii la jucătoare de top 10: ''A fost acum mult timp, dar îmi place terenul de aici, iar anul trecut am ajuns în semifinale. Am amintiri foarte frumoase cu atmosfera, spectatorii şi cu vremea. Simt o energie pozitivă de fiecare dată vin aici''.

Simona Halep a sosit la Doha împreună cu noul său antrenor Thierry Van Cleemput, care până luna trecută l-a pregătit pe compatriotul său David Goffin, aceasta fiind primul lot turneu de la începerea colaborării.

''L-am admirat mereu pe Goffin, pentru că îmi place jocul său şi faptul că se mişcă mult pe teren. Ne-am antrenat împreună doar o săptămână şi nu poţi schimba ceva aşa repede. E o persoană bună şi abia aştept să lucrăm împreună şi să vedem cum va fi'', a precizat Halep.

La Doha, Simona Halep va intra direct în optimile de finală, urmând să joace contra învingătoarei dintre Caroline Garcia (Franţa) şi Lesia Ţurenko (Ucraina).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro