Tenis: ''Federer este posibil cel mai bun jucător din istorie'', consideră Novak Djokovic

Tenis: ''Federer este posibil cel mai bun jucător din istorie'', consideră Novak Djokovic

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului profesionist masculin, a declarat la Zadar (Croaţia), unde organizează un turneu din circuitul Adria Tour, că Roger Federer este "posibil cel mai mare jucător din istorie", informează agenţia EFE.

"Joacă cu atâta uşurinţă şi are un talent natural cum nu s-a văzut niciodată. Este foarte eficace. Chiar şi atunci când, în sensul fizic, nu mai poate concura cu tinerii, el compensează prin jocul său", a afirmat Djokovic, cita de portalul croat Jutarnji.

"Nu m-ar surprinde dacă s-ar afla printre cei mai buni şi anul viitor", a transmis campionul sârb.

Federer, locul 4 ATP, care anul acesta va împlini 39 de ani, şi-a anulat sezonul după ce a suferit o operaţie la un genunchi în luna februarie, urmând să revină în 2021.

"Oamenii dezbat adesea cine este cel mai mare din toate timpurile. Şi este greu de comparat", a declarat Djokovic.

"De exemplu, (Bjorn) Borg a câştigat 11 titluri de Mare Şlem şi s-a retras la 26 de ani. Dacă ar mai fi jucat cinci sau zece ani, unde ar fi fost? Şi, în plus, ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi jucat cu racheta de lemn?", a mai spus Novak Djokovic.

Federer are în palmares 20 de Grand Slam-uri, urmat de Rafael Nadal - 19 şi Djokovic - 17.

Djokovic s-a referit, totodată, şi la fotbalistul Luka Modric, de la Real Madrid, născut la Zadar, despre care a afirmat că este unul dintre cei mai buni jucători din lume şi "un magician al balonului".

"Să câştigi Balonul de Aur în epoca lui Messi şi Cristiano Ronaldo este ceva grozav. Rezultatele sale sunt eterne", a mai spus Djokovic.

Djokovic participă în acest weekend la Zadar (Croaţia) la a doua etapă a circuitului regional Adria Tour, pe care îl organizează în scopuri caritabile şi care a debutat săptămâna trecută la Belgrad.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...