Tenis: Federer revine miercuri la turneul de la Geneva, după o pauză de două luni

Tenis: Federer revine miercuri la turneul de la Geneva, după o pauză de două luni

Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul opt mondial, care nu a mai jucat de două luni după eliminarea în sferturi de la Doha, reapare în circuitul ATP, miercuri, cu prilejul turneului pe zgură de la Geneva, relatează EFE.

Federer, cap de serie 1, va juca direct în turul doi contra învingătorului din partida Pablo Andujar (Spania) - Jordan Thompson (Australia).

Pentru elveţian, Geneva va fi al doilea său turneu din 2021 după cel de la Doha din martie, unde a reapărut după mai mult de un an de inactivitate din cauza unei accidentări. Înainte de aceasta, ultima lui prezenţă în ATP s-a consemnat la Australian Open 2020, unde a fost eliminat în semifinale de Novak Djokovic.

Geneva va fi singurul turneu pe care Federer îl va juca înainte de Roland Garros. La Paris, Federer are un singur succes, în 2009, iar în ultimii cinci ani a jucat o singură dată pe zgura pariziană, în 2019, când a fost eliminat în semifinale de Rafa Nadal.

Printre favoriţii de la Geneva se numără canadianul Denis Shapovalov (2), norvegianul Casper Ruud (3), bulgarul Grigor Dimitrov (4) şi chilianul Christian Garin (5).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...