Tenis: Francesca Schiavone, campioană la Roland Garros în 2010, şi-a anunţat încheierea carierei

Tenis: Francesca Schiavone, campioană la Roland Garros în 2010, şi-a anunţat încheierea carierei

Francesca Schiavone, prima jucătoare italiană de tenis care a câştigat un turneu de Mare Şlem, la Roland Garros, în 2010, a anunţat, miercuri, la US Open, că pune capăt carierei profesioniste la vârsta de 38 de ani, transmite AFP.

''Am luat decizia de a spune la revedere tenisului. Când aveam 18 ani aveam două visuri. Primul era să câştig Roland Garros şi al doilea era să intru în top 10. Le-am realizat pe amândouă'', a declarat Schiavone, fostă număr patru mondial în 2011, într-o conferinţă de presă susţinută la New York.

''Sunt foarte fericită pentru cariera mea'', a adăugat Schiavone, care a precizat că a reflectat timp de trei-patru luni la decizia retragerii.

În 2010, la Paris, milaneza a învins-o pe australianca Samantha Stosur cu 6-4, 7-6 (7/2), în finală, iar în anul următor a fost învinsă în ultimul act de chinezoaica Na Li, cu 6-4, 7-6 (7/0).

Schiavone, care a fost cel puţin sfertfinalistă la fiecare din cele patru turnee de Mare Şlem, a cucerit opt trofee în circuitul profesionist, precum şi trei Fed Cup cu Italia (2006, 2009 şi 2010).

''După 20 de ani de carieră am noi visuri'', a declarat italianca, ea dorind acum să antreneze, ceea ce şi face de câteva luni.

''Noul meu vis este să câştig un Mare Şlem ca antrenoare, ar fi fantastic'', a mai spus Schiavone, care şi-a exprimat dorinţa de a împărtăşi experienţa sa cu tinerii care vor să înveţe.

Coborâtă pe locul 454 în clasamentul WTA, Schiavone nu mai câştigase un meci în circuit din 2017, în primul tur la Wimbledon.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...