Tenis: Francezul Mannarino îl susţine pe Djokovic şi crede că vina a fost mai mult a Federaţiei australiene

Tenis: Francezul Mannarino îl susţine pe Djokovic şi crede că vina a fost mai mult a Federaţiei australiene

Jucătorul francez de tenis Adrian Mannarino (69 ATP) şi-a exprimat susţinerea pentru liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, obligat duminică să părăsească Australia , considerând că nu a fost vina jucătorului ci mai mult a Federaţiei australiene de tenis (Tennis Australia), scrie AFP.

''Pentru mine, nu este vina lui Djokovic: i s-a dat ocazia să vină, aşa că a venit...Dacă scutirea lui a fost valabilă şi acceptată, el ar fi trebuit să fie aici, să poată juca. Din câte am înţeles, judecătorii care au analizat cazul nu au spus că scutirea nu ar fi fost valabilă. Ce mi se pare uimitor, este că Federaţia australiană a deschis uşa unor excepţii. Pentru mine, regulile au fost stricte, clare, dar din momentul în care deschizi calea unor excepţii, atunci pot apărea tot felul de situaţii, unele care ar putea să nu fie de încredere. Nu ştiu cine este vinovat de situaţia creată, dar Federaţia australiană l-a invitat aici pentru ca apoi să nu fie ea cea care să decidă soarta lui Novak'', a spus Mannarino.

Mannarino s-a calificat în turul al doilea la Australian Open 2022 după ce a trecut în primul tur de australianul James Duckworth (49 ATP) cu 6-4, 2-6, 3-6, 6-2, 6-1.

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, expulzat din Australia după ce autorităţile din această ţară au decis să-i anuleze viza, a aterizat luni la prânz la Belgrad .

Sportivul, în vârstă de 34 ani, considerat un erou în Serbia, a ajuns în capitala ţării sale la ora locală 12:16, la bordul unei curse aeriene care a sosit de la Dubai, unde Djokovic a făcut escală după plecarea din Australia, conform agenţiei Tanjug.

Novak Djokovic, care spera să-şi apere titlul de campion la Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Mare Şlem în palmares, s-a întors acasă după unsprezece zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ''din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, jucătorul pierzând duminică apelul depus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /