Tenis: Franţa - România 2-2, în semifinalele Fed Cup

Tenis: Franţa - România 2-2, în semifinalele Fed Cup

Echipele feminine de tenis ale Franţei şi României sunt la egalitate, 2-2, duminică, la Rouen, în semifinalele Fed Cup, după ce Irina Begu a fost învinsă de Pauline Parmentier cu 6-3, 2-6, 6-2.

Parmentier (53 WTA) a trecut de Begu (83 WTA) după două ore şi 4 minute de joc, trimiţând confruntarea în meciul decisiv, cel de dublu.

Parmentier şi Begu erau la egalitate în meciurile directe, 3-3, înaintea acestui duel.

Franţuzoaica a dominat primul set, în care a reuşit devreme un break şi a controlat jocul şi pe plan fizic, conducând cu 4-1, 5-2 şi a încheiat cu 6-3. Begu a reuşit să joace mai bine în setul secund, s-a desprins la 4-1, a avut apoi 5-2 şi a câştigat actul al doilea cu 6-2. Parmentier a început mai bine decisivul şi a condus cu 2-0, iar apoi şi-a păstrat avantajul unui break. Pauline Parmentier a reuşit şi un al doilea break, pentru 5-2, Begu făcând entorsă la ultima minge a ghemului, după care franţuzoaica a avut de îndeplinit o formalitate pe propriul serviciu, câştigând cu 6-2.

De remarcat că la numărul total de puncte a fost egalitate între cele două jucătoare, 74-74. Parmentier a fost mai bună la primul serviciu, dar Begu a fost superioară la al doilea. Begu a avut 21-13 la loviturile direct câştigătoare, dar a avut mai multe erori neforţate 45-31.

Sâmbătă, în meciurile de simplu, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a trecut de Mihaela Buzărnescu în două seturi, cu 6-3, 6-3. Duminică, în primul meci de simplu, Halep a învins-o pe Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, iar apoi Pauline Parmentier a câştigat cu 6-3, 2-6, 6-2 în faţa Irinei Begu.

Semifinala Franţa - România se joacă pe o suprafaţă de zgură instalată în Palatul Sporturilor Kindarena din Rouen, cu o capacitate de 4.976 locuri, conform informaţiilor furnizate de organizatori.

România înfruntă Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite la Philadelphia, în SUA. AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...