Tenis: Gabriela Ruse a pierdut în primul tur la Praga (WTA)

Tenis: Gabriela Ruse a pierdut în primul tur la Praga (WTA)

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a fost învinsă de poloneza Magdalena Frech cu 7-6 (8), 6-3, marţi, în prima rundă a turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 202.250 dolari.

Ruse (22 ani, 173 WTA) a fost dominată în primul set de Frech (22 ani, 174 WTA), care a intrat pe tabloul principal din postura de ''lucky loser''. Frech a condus cu 3-0, 4-2 şi 5-3, ratând patru mingi de set. Partida a ajuns în tiebreak, unde a fost rândul româncei să irosească două mingi de set, după care poloneza s-a impus cu 7-6 (10-8).

Frech s-a impus şi în actul secund, cu 6-3, deşi românca a revenit la un moment dat de la 0-2 şi a egalat, 2-2.

Gabriela Ruse, care a avut nevoie de îngrijiri medicale în setul al doilea, a comis 12 duble greşeli în acest meci, în timp ce Frech a avut 5.

Ruse o învinsese pe Frech în singura confruntare anterioară, în 2016, la Koksijde (Belgia), cu 7-6 (5), 7-6 (5).

Ruse a reuşit marţi să acceadă pe tabloul principal de simplu, după ce a învins-o pe germanca Tamara Korpatsch cu 7-6 (5), 0-6, 6-4, în ultimul tur al calificărilor, un meci început luni şi întrerupt de ploaie.

Ruse va primi un cec de 2.300 dolari şi 19 puncte WTA pentru evoluţia sa.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...