Tenis: Gabriela Ruse a pierdut în turul al doilea la Australian Open

Tenis: Gabriela Ruse a pierdut în turul al doilea la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Elena-Gabriela Ruse a fost învinsă de rusoaica Veronika Kudermetova cu 6-2, 7-5, miercuri, la Melbourne, în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Ruse (24 ani, 72 WTA) a rezistat o oră şi 28 de minute în faţa rusoaicei, cap de serie numărul 28 (24 ani, 32 WTA).

Românca a fost dominată în primul set, în care a avut trei mingi de break, dar nu a reuşit să fructifice niciuna, astfel că Veronika Kudermetova s-a impus cu 6-2. În actul secund, Ruse s-a desprins la 5-2, însă apoi nu a mai luat decât un punct în următoarele trei ghemuri şi a fost egalată, iar Kudermetova a continuat evoluţia ascendentă, câştigând cu 7-5, după cinci ghemuri consecutive.

Ruse, care a comis 5 duble greşeli, a fost surclasată net la primul serviciu, încheind cu mai puţine mingi direct câştigătoare (15-23) şi mai multe erori neforţate (23-17).

Gabriela Ruse s-a ales cu un cec de 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA.

Tot miercuri, Jaqueline Cristian a fost întrecută de americanca Madison Keys cu un scor similar, 6-2, 7-5.

Ruse rămâne la Melbourne, pentru a evolua în proba de dublu, unde o are ca parteneră pe Simona Halep şi ca adversară pe Jaqueline Cristian (care face pereche cu germanca Andrea Petkovic).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”