Tenis: Gabriela Ruse a trecut de primul tur al calificărilor la Roland Garros

Tenis: Gabriela Ruse a trecut de primul tur al calificărilor la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse a învins-o pe franţuzoaica Aubane Droguet cu 6-2, 0-6, 6-0, marţi, la Paris, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului.

Într-un meci cu o desfăşurare sinuoasă, Ruse (23 ani, 174 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 37 de minute.

Românca a comis 6 duble greşeli (a reuşit un as), în timp ce Droguet a reuşit 4 aşi (2 duble greşeli). Ruse a încheiat 30 de mingi direct câştigătoare, de două ori mai multe decât adversara sa (15), dar şi cu mai multe erori neforţate (46-33).

Ruse câştigase recent în faţa franţuzoaicei (18 ani, 731 WTA), la începutul lunii, la Saint-Gaudens, în primul tur, cu 6-0, 6-7 (8), 6-3.

Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 16.000 de euro, iar următoarea sa adversară va fi sârboaica Aleksandra Krunic (28 ani, 212 WTA).

În turul secund s-au mai calificat alte patru românce, Alexandra Dulgheru, Jaqueline Cristian, Monica Niculescu, Gabriela Talabă, în timp ce Laura Ioana Paar a pierdut în prima rundă.

Tot marţi, Irina Bara o va înfrunta pe britanica Jodie Burrage.

Sunt calificate direct pe tabloul principal Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu. Simona Halep, numărul trei mondial, nu va participa la turneul parizian din cauza unei accidentări.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”