Tenis: Gabriela Ruse, calificată în sferturile turneului WTA de la Nottingham

Tenis: Gabriela Ruse, calificată în sferturile turneului WTA de la Nottingham

Jucătoarea română de tenis Elena-Gabriela Ruse s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Nottingham (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce a învins-o pe elveţianca Viktorija Golubic cu 7-6 (3), 4-6, 6-4.

Românca (21 ani, 211 WTA), venită din calificări, a câştigat după două ore şi 25 de minute meciul desfăşurat în sală, pe suprafaţă hard, din cauza vremii nefavorabile la acest turneu pe iarbă.

Golubic (26 ani, 85 WTA) este a doua jucătoare din top 100 învinsă de Ruse la Nottingham, după rusoaica Evghenia Rodina (76 WTA) în primul tur.

Ruse a reuşit 3 aşi, dar a comis 9 duble greşeli în meciul cu Golubic.

Românca şi-a asigurat un cec de 6.175 dolari şi 78 de puncte WTA, urmând să joace în sferturi cu învingătoarea dintre Caroline Garcia (Franţa), principala favorită, şi Maia Lumsden (Marea Britanie).

Ruse e programată să joace joi şi în primul tur la dublu, alături de Monica Niculescu.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…