Tenis: Gabriela Ruse, învinsă în ultimul tur al calificărilor la Australian Open

Tenis: Gabriela Ruse, învinsă în ultimul tur al calificărilor la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Elena-Gabriela Ruse a fost învinsă de jucătoarea americană Caty McNally cu 6-1, 6-1, sâmbătă, la Melbourne, în runda finală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

McNally (18 ani, 117 WTA), cap de serie numărul 10, s-a impus în doar 62 de minute, în care a dominat-o pe Ruse la toate capitolele. Românca a avut mai multe duble greşeli (6-3), mai puţine mingi direct câştigătoare (5-18) şi mai multe erori neforţate (26-15).

Ruse (22 ani, 181 WTA) va primi pentru participarea sa 50.000 de dolari australieni şi 30 de puncte WTA.

Şapte românce s-au aliniat la startul calificărilor, dar Patricia Ţig, Irina Bara şi Jaqueline Cristian au pierdut în primul tur, Laura Paar în al doilea, Ana Bogdan şi Gabriela Ruse în ultima rundă a calificărilor, a treia, în timp ce Monica Niculescu a reuşit să acceadă pe tabloul principal.

Niculescu (32 ani, 128 WTA) va juca în primul tur contra franţuzoaicei Alize Cornet (29 ani, 60 WTA). Românca are 2-1 în meciurile directe, după ce Cornet s-a impus în 2007 în calificări la Wimbledon, cu 3-6, 6-4, 6-2, iar Monica a câştigat în 2012 în primul tur chiar la Melbourne, cu 5-7, 6-0, 6-3, iar apoi în 2014 în finală la Guangzhou.

Pe tabloul principal de simplu la feminin au intrat direct doar trei românce, Simona Halep (4 WTA), Sorana Cîrstea (74 WTA) şi Irina Begu (105 WTA).

Simona Halep, a patra favorită, o va înfrunta pe americanca Jennifer Brady în prima rundă, Sorana Cîrstea va juca în turul inaugural împotriva cehoaicei Barbora Strycova, fiind singura care va juca luni, iar Irina Begu o va avea c adversară pe olandeza Kiki Bertens, cap de serie numărul nouă.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa