Tenis: Halep - Fetele au făcut o treabă extraodinară cu Rusia, sunt capabile să facă acelaşi lucru şi cu Italia

Tenis: Halep - Fetele au făcut o treabă extraodinară cu Rusia, sunt capabile să facă acelaşi lucru şi cu Italia

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, miercuri, că fetele care au evoluat în echipa României în meciul de Fed Cup cu Rusia "au făcut o treabă extraordinară" şi a precizat că acestea sunt capabile să repete acele evoluţii şi în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială cu Italia.

"M-am uitat la meciurile de Fed Cup. Consider că fetele au făcut o treabă extraodinară, au obţinut victorii importante şi au făcut meciuri foarte bune. Sunt capabile să facă acelaşi lucru şi cu Italia şi consider că sunt destul de puternice să facă ceea ce trebuie", a spus Halep.

La meciul cu Rusia, pentru echipa României nu au evoluat cele mai bune jucătoare din ierarhia WTA - Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu sau Monica Niculescu. Echipa compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (198 WTA) a fost învinsă cu scorul de 3-2 de Rusia.

Simona Halep a afirmat că a participat, miercuri, la dezbaterea desfăşurată în Senatul României pentru a susţine sportul românesc.

"Nu fac politică şi nici nu intenţionez să fac acest lucru. Am fost prezentă azi la Senat pentru a face un apel pentru sportul românesc, nimic altceva. Eu sunt o jucătoare activă încă şi timpul nu îmi permite să mă implic în aceste lucruri, dar am o fundaţie care face acest lucru şi poate în viitor voi susţine şi mai mult sportul românesc, dar nu din punct de vedere politic. Păcat că aceşti copii nu au unde să se antreneze, nu au unde să joace tenis. Pentru că nu sunt terenuri de tenis, nu sunt săli de sport în România. Şi de aceea am fost prezentă azi la această întâlnire. Facem un apel că avem nevoie de infrastructură, de săli, de un sistem care să susţină sportul românesc. Până la terenul de iarbă pentru tenis trebuie să avem terenuri de hard, terenuri de zgură şi o sală acoperită unde să ne putem antrena oricând. Terenul de iarbă este un moft în momentul de faţă pentru România. Să ne concentrăm pe o bază şi după aceea ne gândim şi la un teren de iarbă", a adăugat ea.

Jucătoarea de tenis Simona Halep a participat, miercuri, alături de foştii campioni ai României Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Cristian Gaţu, Alina Dumitru, Ştefan Birltalan, Gabriela Szabo şi Camelia Potec la o dezbatere în Senatul României, iniţiată de parlamentarii Şerban Nicolae şi Daniel Zamfir, în cadrul căreia au solicitat o finanţare mai mare şi investiţii în infrastructură pentru sportul românesc.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri