Tenis: Halep despre finala de la Wimbledon - Consider că am făcut meciul perfect în ziua perfectă

Tenis: Halep despre finala de la Wimbledon - Consider că am făcut meciul perfect în ziua perfectă

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea de la Londra, că în finala cu Serena Williams de la Wimbledon a făcut "meciul perfect în ziua perfectă".

"Nu a fost atât de uşor în finală pe cât a părut. Emoţional a fost destul de greu, a fost o încărcătură mare, dar am fost clară în tactica mea. Consider că am făcut meciul perfect, în ziua perfectă. Nu m-am gândit nicio clipă la scor sau la ce se întâmplă pe teren. Am vrut doar să îmi fac treaba şi să îmi joc şansa. Am primit sfaturi înainte de finală de la Darren Cahill, dar sfaturi prieteneşti. Antrenorul meu oficial este acum Daniel Dobre", a afirmat ea.

"Serviciul Serenei este cel mai puternic din circuitul feminin. Dar lovituri de dreapta şi rever la fel de puternice pot să spun că mai au şi alte jucătoare din circuit. Însă Serena este cea mai bună jucătoare de tenis din toate timpurile şi ocupă primul loc la orice. Am simţit că Serena a forţat în setul doi şi am ştiut că trebuie să dau 100% la fiecare punct. Pentru că ea atunci când revine o face foarte bine şi poate domina meciul în orice moment. Aşa că am stat concentrată pe tactica mea şi a fost foarte bine. La final a fost o întâlnire deosebită, am fost foarte onorată să dau mâna cu membrii familiei regale. A fost un moment unic să joc în faţa familiei regale, chiar am fost impresionată", a adăugat numărul 4 mondial.

Simona Halep spune că victoria la Wimbledon este un vis devenit realitate având în vedere că în România nu există terenuri de tenis pe iarbă. "Este un succes enorm pentru că, se ştie, nu avem teren de tenis pe iarbă în România. De fapt, nu multe ţări au terenuri de iarbă. E greu când suntem copii să credem că vom avea şansa să jucăm la Wimbledon şi să şi câştigăm. Dar acum visul a devenit realitate şi sper să fiu o inspiraţie pentru tânăra generaţie. Să creadă în ei că orice e posibil şi niciodată să nu cedeze. De fiecare dată când joc simt că tot publicul este cu mine. Nu am nici cel mai mic dubiu, pentru că oamenii mi-au arătat întotdeauna o susţinere necondiţionată. Trofeul de la Wimbledon îl voi pune lângă cel de la Roland Garros. E mai important decât atunci când am ajuns numărul 1 mondial. Un turneu de Grand Slam e mereu mai important şi mai deosebit pentru jucători", a menţionat ea.

Jucătoarea în vârstă de 27 de ani a explicat că în cariera sa l-a avut ca model pe Gheorghe Hagi, fostul căpitan şi selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României. "Gheorghe Hagi a fost modelul meu de când eram copil, m-a inspirat şi m-a făcut să cred că se poate, chiar dacă e vorba despre sporturi diferite. Însă o legătură directă cu dânsul nu am avut", a mai spus Halep.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 4 în clasamentul WTA, a fost primită, luni după-amiază, la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă de ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, prieteni, rude şi alte oficialităţi la întoarcerea de la Londra, acolo unde, sâmbătă, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea de Mare Şlem din cariera sa.

La aeroport au mai mai întâmpinat-o pe jucătoarea română ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, în timp ce premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Simona Halep la finalul evenimentului.

Simona Halep a prezentat trofeul primit de la organizatorii turneului de la Wimbledon, o replică în miniatură a originalului, atât celor prezenţi la Salonul Oficial, cât şi unui grup de aproximativ 50 de suporteri care au aşteptat-o la ieşire. Halep a coborât din maşină şi s-a fotografiat cu fanii.

Jucătoarea română a plecat de la Aeroportul Henri Coandă cu un automobil Rolls-Royce, avându-l ca şofer pe preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac.

Simona Halep va prezenta publicului din România trofeul de la Wimbledon în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei pe Arena Naţională, miercuri, 17 iulie, începând cu ora 19:00.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câştigat la 13 iulie turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finală cu 6-2, 6-2. Halep a adus României primul titlu la simplu la Wimbledon, după două finale pierdute de Ilie Năstase, în 1972, cu Stan Smith (SUA) şi 1976, cu Bjorn Borg (Suedia).

Halep a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem din palmares, după succesul înregistrat în 2018, la Roland Garros.

Jucătoarea română în vârstă de 27 de ani a primit un cec de 2.350.000 lire sterline şi 2.000 de puncte, iar Williams s-a ales cu 1.175.000 lire şi 1.300 de puncte WTA.

Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open. Dintre turneele de Mare Şlem, Simona nu a reuşit să ajungă în finala de la US Open, unde are o semifinală în 2015. Anul acesta, Halep a atins optimile la Australian Open şi sferturile la Roland Garros.
AGERPRES (A, AS-editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...