Tenis: Ilie Năstase - Greul acum începe pentru Simona Halep, toate vor dori să o bată

Tenis: Ilie Năstase - Greul acum începe pentru Simona Halep, toate vor dori să o bată

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că pentru Simona Halep, care de luni va fi numărul 1 în clasamentul WTA, greul de abia acum începe, deoarece toate celelalte jucătoare vor dori să o învingă.

"Este extraordinar că Simona a devenit numărul 1. Merită felicitări pentru ceea ce a reușit și îi doresc să stea cât mai mult în această poziție. Am fost și eu numărul 1 și știu că este foarte greu să te menții. Practic, greul de abia acum începe pentru ea. Pentru că toate celelalte jucătoare vor dori să o bată, numai și pentru a se lăuda că au învins liderul mondial. Pe mine când eram numărul 1 m-a învins un jucător slab, nu știu cum s-a întâmplat, și după aia se lăuda peste tot că m-a bătut și cât de bun e el. Dar noi nu jucasem decât un singur meci. Până într-o zi când am dat ochii cu el prin vestiar și i-am zis: "Nu te mai lăuda atât în presă că m-ai bătut, că m-a bătut unul și mai prost ca tine". Dar așa este, toți vor să bată numărul 1. Cum și Simona vroia să o bată pe Serena. De acum, celelalte jucătoare vor pune o presiune mare pe ea și nu numai la Grand Slam-uri, ci la toate turneele, indiferent cât de mici sunt", a spus Năstase pentru AGERPRES.

Acesta este convins că Simona Halep va câștiga în curând și un turneu de Grand Slam. "Nu a fost ușor deloc pentru Simona, pentru că a fost de atâtea ori la un pas să urce pe primul loc WTA. Și uite că s-a întâmplat. Referitor la câștigarea unui Grand Slam, cred că noi ne gândim la asta mai mult decât ea. Noi avem așteptări și e normal să fie așa, dar ea trebuie să dea dovadă de răbdare și insistență, pentru că se va întâmpla. Simona Halep va câștiga un Grand Slam, sunt convins de asta. Dar nu știm când. Are timp, are doar 25 de ani. Ar fi frumos să poți să-ți planifici ziua și anul când să câștigi un Grand Slam, dar nu se poate", a menționat fostul tenisman.

Ilie Năstase este de părere că statul ar trebui să facă mai mult pentru tenis, dar nu are speranțe în acest sens. "Acesta este un moment foarte bun în care statul ar putea să facă ceva pentru tenis, să investească mai mult, să ajute copiii și tinerii care vor să practice acest sport. Dar pentru statul român, din păcate, sportul nu este o prioritate. Păi Simona ar fi ajuns unde este acum fără ajutorul părinților? Nu. Statul nu a ajutat-o cu nimic. Ea a ajuns numărul 1 numai prin eforturile financiare ale părinților și prin sacrificiile făcute de ea", a explicat Ilie Năstase.

Românca Simona Halep va deveni luni al 25-lea lider din istoria clasamentului tenisului profesionist feminin (WTA), în locul spaniolei Garbine Muguruza care a fost timp de patru săptămâni pe prima poziție.

Sâmbătă, Halep a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, 6-2, 6-4, și s-a calificat în finala turneului WTA de la Beijing, asigurându-și astfel prima poziție în clasamentul mondial .

Halep a intrat pentru prima oară în top 10 WTA pe 27 ianuarie 2014 iar de atunci nu a mai părăsit primele zece poziții ale ierarhiei.

AGERPRES (editor: Marius Țone)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori