Tenis: Ilie Năstase - Monica Niculescu și Irina Begu vor juca la dublu în meciul cu Belgia

Tenis: Ilie Năstase - Monica Niculescu și Irina Begu vor juca la dublu în meciul cu Belgia

Căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Ilie Năstase, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că Monica Niculescu și Irina Begu vor juca în meciul de dublu, ultimul al întâlnirii cu Belgia, programată în 11 și 12 februarie, la Sala Polivalentă din București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"La dublu o să joace Monica și Irina. Sunt OK. Irina nu știu ce a mâncat, dar sunt OK amândouă", a spus Ilie Năstase, făcând referire la problemele medicale la stomac pe care le-a acuzat în ultima perioadă Irina Begu.

Fostul tenisman a afirmat că nu a lucrat la antrenamente cu cele patru componente ale echipei României. "Eu nu puteam să fiu căpitan la băieți, eu pot să fiu numai căpitan la fete. Nu am lucrat cu ele, este antrenor care a lucrat cu ele, doamna Tecșor. Eu o să stau pe scaun și o să dau niște sfaturi, atât. În plus, fiecare jucătoare are câte un antrenor care va sta în timpul jocului în spatele lor. Ei știu ce le trebuie în momentele grele", a afirmat Năstase.

El se așteaptă ca suporterii bucureșteni să umple Sala Polivalentă a cărei capacitate este de aproximativ 5.000 de locuri. "Avem 15.000 de locuri în sală ca să ne facem probleme? Nu. Așa că eu zic să se umple sala. Dacă aveam una cu 15.000 s-ar fi umplut și aia, așa cum s-ar umple și la handbal sau la alte sporturi", a precizat Năstase.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, jucătoarea Irina Begu (29 WTA) a afirmat că a făcut pereche cu Monica Niculescu în proba de dublu a turneului de la Sankt Petersburg tocmai în perspectiva meciului de Fed Cup. "Inițial nu îmi programasem să joc și dublu la Sankt Petersburg, dar am vorbit cu Monica și am căzut de acord că ar fi bine pentru Fed Cup să avem câteva meciuri în picioare împreună. Am avut acolo două meciuri, unul câștigat, altul pierdut, dar important a fost că am jucat împreună și cred că a fost foarte bine. Dar eu sper să câștigăm încă de la simplu și să nu mai avem nevoie de meciul de dublu. Dar dacă va fi nevoie, noi suntem pregătite", a declarat Begu.

Echipa de Fed Cup a României întâlnește Belgia, în 11 și 12 februarie, la Sala Polivalentă din București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

În absența Simonei Halep, accidentată, echipa României pentru întâlnirea cu Belgia va fi alcătuită din Irina Begu (29 WTA), Monica Niculescu (36 WTA), Sorana Cîrstea (62WTA) și Patricia-Maria Țig (106 WTA), anunțată inițial ca rezervă.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”