Tenis: Iniţativa de a da numele lui Federer unei săli polivalente din Basel nu a strâns semnăturile necesare

Tenis: Iniţativa de a da numele lui Federer unei săli polivalente din Basel nu a strâns semnăturile necesare

Iniţativa de a da numele celebrului tenisman Roger Federer unei săli polivalente din oraşul Basel nu a strâns semnăturile necesare, a anunţat presa locală, potrivit EFE.

Iniţiativa, lansată în martie anul trecut, avea nevoie de 3.000 de semnături pentru ca locuitorii din Basel, oraşul unde s-a născut Federer, să voteze în legătură cu această propunere. Campania încheiată luni a adunat doar 1.200 de semnături, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a făcut dificilă desfăşurarea unei astfel de acţiuni.

St. Jakobshalle, cu o capacitate de 10.000 de locuri, inaugurată în 1976, găzduieşte în fiecare an turneul ATP de la Basel, pe care tenismanul elveţian l-a câştigat de zece ori.

Fostul lider mondial, învingător în douăzeci de turnee de Mare Şlem, a fost onorat de mai multe ori de oraşul său natal, el fiind de exemplu doctor honoris causa a Universităţii din Basel.

Oraşul de pe Rin nu poate denumi străzi cu numele unor personalităţi decât după moartea acestora, însă o altă localitate elveţiană, Biel/Bienne, a botezat o stradă cu numele campionului. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…