Tenis: Irina Bara, calificată pe tabloul principal la Roland Garros

Tenis: Irina Bara, calificată pe tabloul principal la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Irina Bara a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, vineri, la Paris, pe poloneza Magdalena Frech, cu 7-5, 6-2, în ultimul tur al calificărilor.

Bara (26 ani, 122 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 7 minute.

Românca a avut un procentaj mai bun la mingile de break (50% faţă de 30%), fiind surclasată, însă, la winners (33-13), dar şi la erori neforţate (46-17) de poloneză.

Bara are acum 3-1 în meciurile directe cu Frech (23 ani, 153 WTA), pe care a mai învins-o în 2017, în semifinale la Bastad, cu 6-1, 6-2, şi în urmă cu două săptămâni, la Bonita Springs (Florida), cu 7-6 (3), 3-6, 6-4, în sferturi. Poloneza a câştigat în 2020, în primul tur la Praga, cu 2-6, 6-3, 6-1.

Românca şi-a asigurat un cec de 60.000 de euro. Bara a reuşit cea mai bună performanţă din carieră la ediţia de anul trecut, când a ajuns până în optimile de finală.

Irina Bara devine a şasea jucătoare română pe pe tabloul principal la Paris, după Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu. Simona Halep, numărul trei mondial, nu va participa la turneul parizian din cauza unei accidentări.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…