Tenis: Irina Bara s-a calificat în optimi la Montevideo (WTA 125)

Tenis: Irina Bara s-a calificat în optimi la Montevideo (WTA 125)

Jucătoarea română de tenis Irina Bara s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Montevideo, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, după ce a dispus, luni, de Katharina Gerlach (Germania), cu 3-6, 6-1, 6-1.

Bara (26 ani, 133 WTA) a obţinut victoria după aproape două ore de joc (1 h 57 min) în faţa adversarei sale (23 ani, 223 WTA), pe care o mai învinsese anul trecut în calificări la Linz, cu 2-6, 6-3, 6-4.

Irina Bara a beneficiat în meciul de luni de cele 7 duble greşeli ale adversarei, încheind cu procentaje net superioare la ambele servicii.

Românca şi-a asigurat un cec de 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Martina Capurro Taborda (Argentina) şi Xiaodi You (China).

În alt meci din primul tur, Gabriela Lee (fostă Talabă) a fost învinsă de Paula Ormaechea (Argentina) cu 6-0, 6-4, după 69 de minute.

Ormaechea (29 ani, 214 WTA), cap de serie numărul şapte în capitala Uruguayului, a mai învins-o pe Gabriela (26 ani, 229 WTA) în 2019, la Stare Splavy (Cehia), cu 6-2, 7-5 în primul tur.

Gabriela Lee s-a ales cu 1.250 de dolari şi un punct WTA.

Irina Bara şi Ekaterine Gorgodze (Georgia) sunt principalele favorite la dublu şi vor intra direct în sferturi, contra câştigătoarelor partidei Gabriela Lee (România)/Ana Sofia Sanchez (Mexic) - Xiaodi You (China)/Carol Zhao (Canada).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale