Tenis: Irina Begu - Sunt dezamăgită, îmi pare rău că nu am mai dat o șansă echipei în meciul cu Belgia

Tenis: Irina Begu - Sunt dezamăgită, îmi pare rău că nu am mai dat o șansă echipei în meciul cu Belgia

Jucătoarea de tenis Irina Begu a declarat duminică, într-o conferință de presă, că este dezamăgită de înfrângerea suferită în fața Elisei Mertens și regretă faptul că nu i-a putut oferi încă o șansă echipei României să întoarcă scorul de 2-0 pentru Belgia înregistrat la finalul primei zile a întâlnirii de Fed Cup.

"În primul set am jucat foarte bine, de fapt, și în al doilea am condus, dar apoi ceva s-a schimbat în jocul meu, am devenit pasivă. Simțeam că dau în mingi, dar ele se întorceau mereu înapoi. Mi-am dorit enorm să ajut echipa, am luptat până la ultima minge. Sunt dezamăgită, îmi pare rău că nu am putut să mai dau o șansă echipei. Cred totuși că a fost un meci bun. Îmi pare rău că am pierdut, chiar îmi doream această victorie", a spus ea.

Numărul 29 mondial a menționat că nu îi rămâne decât să ia lucrurile pozitive din acest meci. "Nu am simțit presiune deloc, mi-am făcut treaba cât de bine am putut. La 0-2 pentru Belgia eu nu aveam decât de câștigat. În setul doi ea a pus mai multe mingi în teren. Am făcut un pas în spate și cred că am lăsat-o pe ea să fie puțin mai agresivă. Mi-aș fi dorit să întorc meciul, să câștig cu 7-6 în decisiv, dar nu m-a ajutat serviciul. Recunosc, am avut multe șanse de break, dar important este să le și fructifici. Nu mai este nimic de făcut în momentul de față, pot doar să iau lucrurile pozitive din acest meci. Eu în continuare văd România în fazele superioare ale Fed Cup. În ultimul timp cred că am avut și puțin ghinion, și cu Cehia, și cu Germania, dar noi suntem încrezătoare și dorim să rămânem în această grupă", a adăugat jucătoarea română.

Irina Begu a explicat că decizia de a fi înlocuită cu Monica Niculescu în primul meci al zilei de sâmbătă a fost luată în cadrul echipei. "Așa am decis în cadrul echipei, am calculat cum e mai bine să jucăm în prima zi. Am decis să joace Monica pentru că ea mai jucase de două ori cu Flipkens și câștigase. Acum, dacă ne uităm în spate, poate părea o decizie proastă, dar ce putem să mai facem?", a menționat Begu.

Ea s-a arătat entuziasmată de colaborarea cu Ilie Năstase, aflat la debutul său în postura de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României. "Domnul Năstase a fost incredibil. Pentru mine a fost o experiență extraordinară, sper să mai am ocazia să îl am pe bancă. Am doar cuvinte de laudă la adresa dânsului, m-a încurajat indiferent de scor sau de situație. Jos pălăria în fața dânsului, sper să îl mai avem pe bancă", a precizat Begu.

Echipa feminină de tenis a României a fost învinsă de Belgia, scor 3-0, și va juca un baraj pentru menținerea în Grupa Mondială II a Fed Cup, după ce Elise Mertens a câștigat cu 3-6, 7-5, 7-5 în fața Irinei Begu, duminică, la Sala Polivalentă din București.

Sâmbătă, în primele două meciuri, Kirsten Flipkens a învins-o pe Monica Niculescu în două seturi, cu 6-3, 6-4, iar Yanina Wickmayer a trecut în trei seturi de Sorana Cîrstea, cu 7-6 (4), 5-7, 7-5.

Conform regulamentului, al patrulea meci de simplu nu se va mai disputa deoarece Belgia conduce deja 3-0. În ultimul meci, cel de dublu, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu întâlnesc perechea Kirsten Flipkens/Maryna Zanevska.

Belgia va juca baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Fed Cup, iar România va juca unul de menținere în Grupa Mondială II, pe 22-23 aprilie.

România și Belgia s-au mai înfruntat de trei ori până acum în Cupa Federației, Belgia învingând de fiecare dată: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franța), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 și apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a competiției.

Meciul cu Belgia a consemnat debutul lui Ilie Năstase în postura de căpitan nejucător al echipei României.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”