Tenis: Irina Begu, calificare facilă în turul 2 al turneului WTA de la Roma

Tenis: Irina Begu, calificare facilă în turul 2 al turneului WTA de la Roma

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a învins-o uşor pe italianca Elisabetta Cociaretto, 6-2, 6-2, marţi, în primul tur al turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro.

Irina Begu, 30 de ani, locul 73 WTA, venită din calificări, s-a impus după o oră şi 25 de minute în faţa unei adversare în vârstă de 19 ani, aflată pe poziţia a a 128-a în ierarhia mondială. Elisabetta Cociaretto a fost beneficiara unui wild card.

Begu va juca în turul următor cu britanica Johana Konta, locul 13 WTA.

Românca Simona Halep (2 WTA) este principala favorită a turneului şi va juca direct în turul secund, cu italianca Jasmine Paolini, ce a trecut surprinzător de letona Anastasija Sevastova.

După cum s-a anunţat, perechea formată din Simona Halep şi Monica Niculescu a acces marţi în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Roma, impunându-se rapid în faţa ucrainencelor Elina Svitolina/Daiana Iastremska, 6-0, 6-1.

Halep şi Niculescu vor juca în optimi cu învingătoarele din meciul care le opune pe japonezele Ena Shibahara şi Shuko Aoyama olandezelor Kiki Bertens şi Arantxa Rus.

În optimile probei de dublu s-a calificat şi Raluca Olaru, care, împreună cu Anna-Lena Friedsam (Germania), a trecut de americancele Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands, favorite N.8, în două seturi, 6-1, 6-4. Olaru şi Friedsam se vor duela în optimi cu câştigătoarele partidei Miyu Kato (Japonia)/Sabrina Santamaria (SUA) - Misaki Doi (Japonia)/Renata Voracova (Cehia). AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?