Tenis: Irina Begu s-a calificat în turul al treilea la Indian Wells (WTA)

Tenis: Irina Begu s-a calificat în turul al treilea la Indian Wells (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, vineri, în runda a treia a turneului WTA Premier de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, după ce a dispus cu 6-1, 7-5 de americanca Louisa Chirico.

Begu (26 ani, 32 WTA), cap de serie numărul 29, s-a impus într-o oră și 50 de minute în primul său duel cu Chirico (20 ani, 65 WTA).

Românca a comis 6 duble greșeli în acest meci, față de 7 ale adversarei.

Begu și-a asigurat un cec de 41.350 dolari și 65 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi Karolina Pliskova (Cehia), cap de serie numărul trei (a doua favorită după retragerea americancei Serena Williams), care a trecut de portoricana Monica Puig, campioana olimpică en titre, cu 1-6, 6-4, 6-4.

Irina a câștigat prima sa confruntare cu Pliskova, în 2011, la Tokyo, în primul tur, cu 1-6, 6-3, 6-4.

Simona Halep, numărul patru mondial, campioană la Indian Wells în 2015, va debuta sâmbătă în ediția actuală a turneului, în runda a doua, contra croatei Dona Vekic.

Monica Niculescu a ratat vineri calificarea în turul al treilea, fiind învinsă de elvețianca Timea Bacsinszky cu 7-5, 6-2.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”