Tenis: Irina Begu s-a calificat pe tabloul principal la Madrid (WTA)

Tenis: Irina Begu s-a calificat pe tabloul principal la Madrid (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 2.549.105 euro, după ce a învins-o, miercuri, pe elveţianca Stefanie Voegele, cu 6-3, 6-3, în ultima rundă a tabloului preliminar.

Irina Begu (30 ani, 75 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 31 de minute.

În primul set, Begu a reuşit să se desprindă la 4-2, Voegele (31 ani, 127 WTA) a făcut break, dar românca a câştigat ultimele două ghemuri ale setului. În actul secund, Begu a început cu break şi şi-a păstrat avantajul până spre final, la 5-3 reuşind un nou break, cu care a încheiat conturile.

Begu a obţinut a patra sa victorie în tot atâtea meciuri directe, după 6-3, 6-1 în 2012 la Bucureşti, în optimi, 6-1, 5-7, 6-4, tot în 2012, la Linz, în optimi, şi 7-5, 3-6, 6-1 în 2020 în primul tur la Shenzhen.

Tot miercuri, Ana Bogdan a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu după ce a învins-o pe japoneza Nao Hibino, cu 3-6, 5-3, 6-4, în ultima rundă a calificărilor.

Begu şi Bogdan şi-au asigurat cecuri de 12.655 euro şi câte 40 de puncte WTA, alăturându-se pe tabloul principal celor două conaţionale care au intrat direct, Simona Halep, a treia favorită, şi Sorana Cîrstea.

La dublu, Raluca Olaru face pereche cu ucraineanca Nadia Kicenok, iar Monica Niculescu va juca alături de sora geamănă a Nadiei, Liudmila.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro