Tenis: Italianca Flavia Pennetta, calificată în semifinalele turneului US Open

Tenis: Italianca Flavia Pennetta, calificată în semifinalele turneului US Open

Jucătoarea italiană de tenis Flavia Pennetta s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe numărul patru mondial, Petra Kvitova (Cehia), cu 6-4, 4-6, 6-2, la arenele Flushing Meadows din Nerw York. Pennetta, numărul 26 mondial, va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre românca Simona Halep, a doua favorită, și belarusa Victoria Azarenka, cap de serie numărul 20.

Meciul a durat două ore și 23 de minute, iar Kvitova, a cincea favorită, a comis 9 duble greșeli (Pennetta 3) și 60 de erori neforțate (16 italianca). Cehoaica a reușit un număr mai mare de winners (41-21), precum și 4 ași, insuficient pentru a compensa numărul greșelilor.

Pennetta (33 ani) este a doua italiancă din semifinalele US Open, după Roberta Vinci (32 ani), care o va înfrunta pe Serena Williams, liderul mondial. Flavia a mai jucat semifinală la Flushing Meadows în 2013, în timp ce pentru Kvitova, dublă câștigătoare la Wimbledon, sfertul de anul acesta a fost cea mai bună performanță la turneul newyorkez.

Cel mai bun rezultat al italiencei anul acesta a fost sferturi de finală la Indian Wells și Dubai. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?