Tenis: Italianca Martina Trevisan, semifinalistă la Roland Garros

Tenis: Italianca Martina Trevisan, semifinalistă la Roland Garros

Jucătoarea italiană de tenis Martina Trevisan, locul 59 mondial, s-a calificat surprinzător marţi în semifinalele turneului de la Roland Garros, învingând-o pe canadianca Leylah Fernandez, finalistă în septembrie la US Open, în trei seturi, 6-2, 6-7 (7/3), 6-3, informează AFP.

Haosul continuă pe tabloul feminin, unde odată cu Leylah Fernandez, locul 18 WTA, a fost eliminată o nouă favorită.

Martina Trevisan va disputa la 28 de ani prima sa semifinală într-un turneu de Mare Şlem. Ea a mai atins faza sferturilor în 2020, tot la Roland Garros când, venită din calificări, a fost spulberată de viitoarea laureată Iga Swiatek (6-3, 6-1).

Italianca ocupă acum cea mai bună poziţie a sa în ierarhia mondială şi a ajuns marţi la zece victorii consecutive, ea obţinând primul său titlu la turneul WTA 250 de la Rabat, cu două zile înainte de a lua startul la Roland Garros.

Trevisan este prima italiancă în semifinalele unui turneu de Mare Şlem după Sara Errani în 2012. Ea va lupta pentru un loc în finală cu o americancă, Coco Gauff sau Sloane Stephens, care se întâlnesc în celălalt sfert de finală al zilei. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia