Tenis: Jaqueline Cristian, calificată în optimile turneului WTA de la Sankt Petersburg după abandonul Verei Lapko

Tenis: Jaqueline Cristian, calificată în optimile turneului WTA de la Sankt Petersburg după abandonul Verei Lapko

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, după ce belarusa Vera Lapko a abandonat la scorul de 6-7 (3), 6-4, 2-1 în meciul de marţi, din primul tur.

Lapko (22 ani, 281 WTA) a renunţat din motive medicale după două ore şi 24 de minute.

Cristian (22 ani, 160 WTA), care nu şi-a pierdut serviciul niciodată în acest meci, a cedat primul set la capătul unui tiebreak în care a făcut multe erori. În actul secund, românca a făcut diferenţa cu un break reuşit la 3-3, iar în decisiv meciul s-a întrerupt chiar după ce Jaqueline Cristian reuşise un break.

Românca, venită din calificări, a adunat în meciul de marţi 6 aşi şi 3 duble greşeli, în timp ce Lapko a reuşit 9 aşi, dar a făcut şi 6 duble greşeli.

Jaqueline Cristian, care săptămâna viitoare va înregistra cea mai bună clasare din carieră, şi-a asigurat un cec de 8.200 dolari şi 80 de puncte WTA.

În optimi, Cristian o va înfrunta pe letona Jelena Ostapenko (23 ani, 53 WTA), a şasea favorită, care în primul tur a dispus de Paula Badosa (Spania) cu 6-2, 6-2.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu,editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…