Tenis: Jaqueline Cristian, după succesul cu Sorana Cîrstea - E cea mai mare victorie a carierei mele

Tenis: Jaqueline Cristian, după succesul cu Sorana Cîrstea - E cea mai mare victorie a carierei mele

Jucătoarea Jaqueline Cristian, numărul 210 WTA, a declarat, marţi, după succesul înregistrat în primul tur al BRD Bucharest Open în faţa Soranei Cîrstea, a cincea favorită, că este cea mai mare victorie din cariera sa de până acum.

"Mă bucur că am deschis turneul cu o asemenea victorie. Am intrat foarte emoţionată, pentru că încă de la tragerea la sorţi de când am aflat că voi juca împotriva unei românce a fost un pic ciudat. E dificil pentru că ne ştim... dar am făcut un meci foarte bun şi mă bucur că am câştigat. A fost cea mai mare victorie a carierei mele, înseamnă foarte mult pentru mine. Eu mă pregătesc în fiecare zi pentru asemenea meciuri, sper să urmeze numai partide de genul ăsta, cu victorii cu tot", a spus Cristian.

"La 0-3 în primul set mi-am zis: "Gata cu emoţiile". A fost un început dubios, dar la 0-3 m-am relaxat un pic şi mi-am spus că trebuie să pun în practică ce fac la antrenamente, să îmi fac jocul meu, că nu am venit să tremur pe teren. În setul 2 am intrat un pic mai moale, cred că am fost un pic obosită după primul. A început şi ea destul de bine... Dar am jucat amândouă bine, nu se poate spune că una a jucat mai bine, iar alta a fost mai slabă. Meciul s-a jucat. Mi-am dorit foarte mult să câştig meciul, nu am renunţat o secundă. Chiar şi emoţii şi dureri, nu am renunţat o secundă. Am stat concentrată până la ultima minge, cred că asta a contat. Fizic încercam să îmi revin după toate raliurile alea... respiram de două ori şi o luam de la capăt. Dar mi-am dorit foarte mult victoria şi mă bucur că a venit", a adăugat ea.

Jucătoarea în vârstă de 21 de ani a menţionat că nu are un obiectiv anume în acest an, ci doar să joace din ce în ce mai bine. "Eu acum nu îmi doresc decât să fiu mai bună de la zi la zi. Să fiu sănătoasă, să fac meciuri de genul ăsta şi să ajung cât mai sus. Cam ăsta e obiectivul, să joc din ce în ce mai bine", a explicat Jaqueline Cristian.

Jucătoarea Jaqueline Cristian, numărul 210 WTA, a provocat, marţi, prima surpriză la BRD Bucharest Open, învingând-o pe a cincea favorită, Sorana Cîrstea , cu scorul de 6-4, 4-6, 6-2, în duelul româncelor din primul tur al turneului de tenis de la Bucureşti, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari şi găzduit de Arenele BNR din Capitală.

În turul secund, Jaqueline Cristian o va întâlni pe Elena Rîbakina (Kazahstan), cea care a învins-o, luni, pe Paula Badosa Gibert (Spania) cu 7-5, 7-6 (4).

Prin calificarea în turul 2, Jaqueline Cristian şi-a asigurat 3.310 dolari şi 30 de puncte WTA, în timp ce Sorana Cîrstea va primi 1.925 dolari şi 1 punct WTA. AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa