Tenis: Jelena Dokic dezvăluie abuzurile verbale și fizice suferite ca jucătoare din partea tatălui ei

Tenis: Jelena Dokic dezvăluie abuzurile verbale și fizice suferite ca jucătoare din partea tatălui ei

Jucătoarea australiană de origine sârbă Jelena Dokic, care s-a retras în 2014 din circuitul profesionist de tenis (WTA), a dezvăluit în cartea sa autobiografică Unbreakable (Indestructibilă) abuzurile verbale și fizice la care a fost supusă de către tatăl ei, relatează site-ul wtatennis.com.

În volumul apărut săptămâna trecută, Dokic, fostă număr patru mondial în august 2002, descrie modul dur în care a fost tratată de părintele ei Danir de-a lungul carierei ei de jucătoare.

Câștigătoare a 6 turnee WTA, semifinalistă la Wimbledon în 2000, Dokic a dat dovadă de mare curaj pentru a-și povesti povestea și consecințele devastatoare ale violenței din familie, a apreciat WTA.

''WTA este fermă în angajamentul său de a oferi un mediu respectuos, sănătos și sigur pentru toate jucătoarele din WTA și a lucrat îndeaproape cu Jelena pe tot parcursul carierei sale în circuitul WTA. Ne bucurăm că a reușit în cele din urmă să-și întrerupă tăcerea'', se arată într-un comunicat.

Dokic, 34 ani, susține că această carte nu este o răzbunare personală și dorește doar să-i ajute pe cei care trec prin experiența violenței în familie: ''Nu arăt cu degetul, nu dau vina pe nimeni. Este vorba doar de a merge înainte. Lumea crede că atunci când ieși dintr-o situație a abuzurilor, totul e bine. Dar nu e așa. A trebuit să lupt apoi, am suferit de depresie și am fost la un pas de sinucidere. Mi-am pierdut mult din stima și încrederea în mine. Cartea se numește 'Indestructibilă', dar în final aproape m-a distrus. Tot ce voiam era o vorbă bună de la cineva, voiam să vină cineva să vorbească cu mine, să mă întrebe dacă vreau ceva. Dar nimeni nu era acolo''.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…