Tenis: Jelena Ostapenko "are calitățile unei campioane", consideră antrenoarea sa

Tenis: Jelena Ostapenko "are calitățile unei campioane", consideră antrenoarea sa

Jucătoarea letonă de tenis Jelena Ostapenko, adversara româncei Simona Halep în finala feminină de la Roland Garros, "are calitățile unei campioane", a asigurat antrenoarea acesteia, spaniola Anabel Medina Garrigues, citată de agenția EFE.

Medina, care colaborează de două luni cu Ostapenko, a precizat că are date care susțin acest lucru, precum viteza medie a loviturilor sale de dreapta, care este superioară celei a britanicului Andy Murray, numărul unu mondial.

"Este o jucătoare cu o forță foarte mare. Avea 200 de 'winners' înainte de a veni aici (la Paris), ceea ce este foarte bine. Tenisul care se joacă acum se bazează pe lovirea puternică a mingii, iar ea este capabilă să facă acest lucru foarte bine. Are un plafon foarte mare. Trebuie să fie canalizată, să-și păstreze picioarele pe pământ. Însă dacă va fi capabilă să gestioneze bine această situație ar putea ajunge foarte sus", a asigurat spaniola.

Anabel Medina, care a câștigat de două ori turneul de la Roland Garros la dublu, alături de compatrioata sa Virgina Ruano, a asigurat că Ostapenko este capabilă să-și păstreze calmul în momentele importante, calitate necesară unei campioane.

"Campioanele sunt capabile să gestioneze momentele importante mai bine decât alte jucătoare. Ea are calitățile unei jucătoare de top. Consideră că ceea ce a făcut este normal și că dacă joacă bine poate câștiga", a adăugat antrenoarea spaniolă.

Medina crede că ajutat-o pe letonă, în principal, să aibă mai multă regularitate în joc și să evite ca marea agresivitate pe teren a acesteia să o facă să-și multiplice greșelile.

"Acum este în măsură să se concentreze pe durata întregului meci și știe tot timpul ce are de făcut", a mai afirmat spaniola.

Finala probei de simplu feminin dintre românca Simona Halep și letona Jelena Ostapenko se va disputa sâmbătă după-amiază, de la ora 16,00 (ora României).

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului