Tenis: Karolina Pliskova, eliminată de Kiki Bertens în optimi de finală la Wimbledon

Tenis: Karolina Pliskova, eliminată de Kiki Bertens în optimi de finală la Wimbledon

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova este ultimul dintre primii zece capi de serie de pe tabloul feminin de la Wimbledon care a părăsit competiţia, fiind eliminată luni în optimile de finală de olandeza Kiki Bertens, cu 6-3, 7-6 (7-1).

Karolina Pliskova, locul 8 WTA şi a şaptea favorită, a eliminat-o în turul precedent pe românca Mihaela Buzărnescu.

Kiki Bertens, cap de serie nr. 20, a învins-o în runda precedentă pe americanca Venus Williams, a noua favorită. Olandeza a ajuns prima oară în sferturi la Wimbledon, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre germanca Julia Goerges (13 WTA) şi croata Donna Vekic (55 WTA).

În alt meci din optimi, letona Jelena Ostapenko, favorită nr. 12, a trecut de belarusa Aleksandra Sasnovici cu 7-6 (7-4), 6-0. Câştigătoare anul trecut la Roland Garros după o finală cu Simona Halep, Ostapenko va juca în sferturi cu slovaca Dominika Cibulkova, care a învins-o în optimi pe taiwaneza Su-Wei Hsieh, 6-4, 6-1. Hsieh este cea care a reuşit o uriaşă surpriză în turul precedent, eliminând-o pe Simona Halep, liderul mondial.

Cibulkova (33 WTA) a ratat ocazia de a fi favorită nr. 32 la Wimbledon când organizatorii au decis să-i acorde statutul de cap de serie americancei Serena Williams, de şapte ori câştigătoare a competiţiei.

Jucătoarea italiană Camila Giorgi a izbutit prima sa calificare în sferturile unui turneu de Mare Şlem, după 6-3, 6-4 cu rusoaica Ekaterina Makarova. Giorgi va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Serena Williams şi rusoaica Evghenia Rodina, venită din calificări. Rodina a învins-o în turul 2 pe românca Sorana Cîrstea. AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”