Tenis: Karolina Pliskova şi Angelique Kerber, în finală la Eastbourne (WTA)

Tenis: Karolina Pliskova şi Angelique Kerber, în finală la Eastbourne (WTA)

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, numărul trei mondial, şi germanca Angelique Kerber se vor înfrunta în finala turneului WTA pe iarbă de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 998.712 dolari.

Pliskova, campioană în 2017 la Eastbourne, a învins-o în doar 56 de minute pe olandeza Kiki Bertens (numărul patru mondial), cu 6-1, 6-2, în semifinala de vineri.

Kerber, numărul 5 WTA, campioană la Wimbledon în 2018 şi finalistă în 2016, a învins-o joi în sferturi pe românca Simona Halep şi profitat vineri de retragerea tunisiencei Ons Jabeur (62 WTA), accidentată la glezna dreaptă. Pentru germancă va fi a doua finală din acest an, după cea de la Indian Wells, în martie, pierdută în faţa Biancăi Andreescu (Canada).

Pliskova, care are titluri la Brisbane şi Roma în acest an, nu a strălucit niciodată la Wimbledon, dar vizează al treilea trofeu din 2019 şi al 14-lea din carieră.

Kerber are două finale pierdute la Eastbourne, în 2012 şi 2014.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…