Tenis: Kerber și Wozniacki, calificate în semifinalele turneului feminin de la US Open

Tenis: Kerber și Wozniacki, calificate în semifinalele turneului feminin de la US Open

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, numărul 2 mondial, s-a calificat în semifinalele ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, învingând-o în două seturi, cu 7-5, 6-0, marți, pe italianca Roberta Vinci, finalista ediției de anul trecut a competiției de la New York.

Kerber o va avea ca adversară în penultimul act pe daneza Caroline Wozniacki, fostul lider al clasamentului WTA, care a dispus la rândul ei, cu 6-0, 6-2, de letona Anastasija Sevastova, numărul 48 mondial, victima unei entorse la glezna dreaptă în timpul meciului disputat marți la Flushing Meadows.

Angelique Keber și Caroline Wozniacki s-au întâlnit de 12 ori până în prezent, germanca obținând 7 victorii, în timp ce daneza a învins de 5 ori. Ultimul lor duel a avut loc anul trecut, la Beijing, victoria revenind atunci jucătoarei germane (6-2, 6-3).

Miercuri vor avea loc celelalte două sferturi de finală, dintre românca Simona Halep și americanca Serena Williams (joi, 02,00, ora României), respectiv dintre croata Ana Konjuh și Karolina Pliskova (Cehia).

Rezultate — sferturi de finală:
Caroline Wozniacki (Danemarca) — Anastasija Sevastova (Letonia) 6-0, 6-2
Angelique Kerber (Germania/N.2) — Roberta Vinci (Italia/N.7) 7-5, 6-0

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...