Tenis: Kim Clijsters o va înfrunta în final pe Muguruza la revenirea în competiţie la Dubai (WTA)

Tenis: Kim Clijsters o va înfrunta în final pe Muguruza la revenirea în competiţie la Dubai (WTA)

Belgianca Kim Clijsters, în vârstă de 36 de ani, va reveni în circuitul feminin WTA cu un meci contra jucătoarei spaniole Garbine Muguruza, finalista de la Australian Open, în prima rundă a turneului de la Dubai, ce va

debuta săptămâna viitoare.

Clijsters trebuia iniţial să joace cu olandeza Kiki Bertens, nr.8 mondial, dar aceasta s-a retras întrucât dispută duminică finala turneului de la Sankt-Petersburg (Rusia).

Kim Clijsters, mamă a trei copii, a anunţat în septembrie anul trecut că va reveni pe terenurile de tenis în 2020, după peste şapte ani de absenţă.

Fostul lider mondial îşi programase iniţial revenirea pentru ianuarie la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat în 2011, dar o accidentare la genunchi a determinat-o să-şi modifice programul.

Clijsters a făcut o primă pauză în 2007 şi a revenit în 2009, după naşterea celui de-al doilea copil. Ea numără 41 de titluri, dintre care patru de Mare Şlem (US Open 2005, 2009 şi 2010 Openul Australiei 2011).

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, este principala favorită a turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari, şi va intra direct în optimile de finală, fază în care va înfrunta învingătoarea dintre Alison Riske (SUA) şi Ons Jabeur (Tunisia).
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale