Tenis: Maria Şarapova a declarat forfait pentru turneul de la Roland Garros

Tenis: Maria Şarapova a declarat forfait pentru turneul de la Roland Garros

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, fostă numărul unu mondial, care şi-a reluat recent antrenamentele după o operaţie la umărul drept, a declarat forfait pentru turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, informează AFP.

"Am declarat forfait pentru French Open astăzi", a scris Şarapova miercuri seara pe contul său de Instagram, alături de un mic drapel al Franţei.

"Uneori, deciziile bune şi sunt şi cele mai uşoare", a adăugat rusoaica, dublă laureată la Roland Garros, în 2012 şi 2014 (ultima oară după o finală câştigată în faţa Simonei Halep), care anul trecut s-a oprit în sferturile de finală ale competiţiei pariziene, câştigată de româncă.

"În privinţa veştilor bune, am reluat antrenamentele şi lucrez încet pentru a-mi recăpăta forţa la umăr. Paris, îmi vei lipsi, până anul viitor", a adăugat campioana, care a împlinit luna trecută 32 de ani.

Maria Şarapova, aflată acum pe locul 35 în clasamentul WTA, a efectuat în luna februarie o mică intervenţie chirurgicală la umărul drept, la care fusese operată în 2008.

Ea a disputat doar opt meciuri în 2019, înregistrând 6 victorii şi 2 înfrângeri. Jucătoarea rusă a participat, la finele lunii ianuarie, la turneul de la Sankt Petersburg, unde a declarat forfait după victoria din primul tur în faţa australiencei Daria Gavrilova, înainte de a renunţa, la jumătatea lunii februarie, să mai participe la turneul de la Indian Wells.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…