Tenis: Maria Șarapova nu va primi wild card pentru turneul de la Roland Garros

Tenis: Maria Șarapova nu va primi wild card pentru turneul de la Roland Garros

Rusoaica Maria Șarapova nu va primi un wild card pentru turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, a anunțat, marți, președintele Federației Franceze de Tenis (FFT), Bernard Giudicelli Ferrandini.

Șarapova (211 WTA în prezent), revenită luna trecută în circuitul profesionist, după o suspendare de 15 luni pentru uz de meldonium, va rata pentru al doilea an consecutiv Internaționalele Franței, unde a câștigat două titluri (2012 și 2014, al doua oară după o finală cu Simona Halep).

''Nu o pot priva de titlurile obținute anterior, dar nu îi pot acorda invitația cerută. Titlurile câștigate aici le-a obținut în cadrul regulilor, fără a datora nimic nimănui. (...) Dacă există wild card-uri pentru reveniri după accidentări, nu există pentru reveniri după o sancțiune pentru dopaj. De ea depinde să își recâștige titlurile'', a explicat Giudicelli pe Facebook.

Turneul de la Roland Garros se va desfășura în perioada 28 mai — 11 iunie.

Șarapova a atins semifinalele turneului de la Stuttgart, unde a beneficiat tot de un wild card, la revenirea sa în circuit la sfârșitul lunii aprilie. Însă ea nu beneficiază și de un clasament corespunzător pentru a putea participa la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, inclusiv în calificări.

Alegerea FFT ar putea influența și participarea rusoaicei la Wimbledon (3-16 iulie), turneu pentru care a cerut, de asemenea, wild card. ''Rămânem cu un ochi asupra Internaționalelor Franței'', a spus președintele All Englad Club, Philip Brook, care urmează să se pronunțe la rândul său pe 20 iunie.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?