Tenis: Maria Șarapova ratează JO 2016, după ce TAS a amânat decizia până în luna septembrie

Tenis: Maria Șarapova ratează JO 2016, după ce TAS a amânat decizia până în luna septembrie

Maria Șarapova nu va mai participa la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio (5-21 august), după ce Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a amânat până în luna septembrie analizarea apelului jucătoarei ruse de tenis, împotriva suspendării pe doi ani pentru dopaj cu meldonium.

TAS ar fi trebuit inițial să dea o decizie înaintea datei de 18 iulie în dosarul Șarapova, care dorea să beneficieze de o reducere a suspendării sale, pentru putea participa la Olimpiada braziliană, competiție pentru care fusese selecționată de către Federația rusă de tenis.

"La cererea părților, care doresc să beneficieze de mai mult timp pentru a aduce elemente care să răspundă diferitelor întrebări, părțile au căzut de acord să nu grăbească apelul. O decizie este așteptată înainte de 19 septembrie", a indicat TAS într-un comunicat.

Maria Șarapova (29 ani), fost lider al clasamentului ATP, a fost depistată pozitiv la meldonium, în timpul Openului Australiei de la Melbourne, din luna ianuarie.

Rusoaica a recunoscut că a utilizat meldonium, într-o conferință de presă susținută pe 7 martie, la Los Angeles, fiind suspendată de Federația internațională de tenis (ITF), pentru o perioadă de doi ani, sancțiune pe care a contestat-o la TAS.

Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, Maria Șarapova a fost inclusă luna trecută în selecționata olimpică rusă, în ciuda suspendării sale pentru dopaj.

Suspendarea sa este calculată începând cu data de 26 ianuarie 2016, ziua în care a fost depistată pozitiv la Openul Australiei, iar dacă TAS va confirma sancțiunea inițială, ea nu va putea reveni în circuitul WTA înainte de 25 ianuarie 2018.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”