Tenis: Maria Șarapova, ținta unei anchete a poliției indiene

Tenis: Maria Șarapova, ținta unei anchete a poliției indiene

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, câștigătoare a cinci titluri de Mare Șlem, este ținta unei anchete a poliției indiene pentru înșelăciune și conspirație criminală, după falimentul unui proiect imobiliar de lux, a anunțat un avocat, marți, citat de AFP.

Firma care se ocupa de dezvoltarea acestui proiect imobiliar ar fi luat milioane de dolari de la clienți înainte ca afacerea să dea faliment.

Piyush Singh, avocatul unuia dintre cumpărători, a declarat pentru AFP că poliția a început urmărirea pentru înșelăciune și conspirație criminală împotriva jucătoarei ruse, parte a cazului demarat contra firmei Homestead Infrastructure Development.

Șarapova (30 ani) a călătorit în 2012 în India pentru a lansa acest proiect imobiliar de apartamente de lux, numit ''Ballet by Sharapova'', și care a fost prezentat potențialilor clienți ca urmând să aibă o academie de tenis, un club și un heliport.

Site-ul proiectului o citează pe Șarapova spunând că obiectivul său este de a-i face pe ''proprietari să simtă că dețin ceva special și diferit".

"Orice celebritate care susține un produs devine tehnic un agent al companiei. Nimeni nu ar fi investit în proiect dacă numele Mariei Șarapova nu ar fi fost acolo'', a spus Singh.

Proiectul din Gurgaon — un oraș satelit al capitalei indiene New Delhi — ar fi trebuit să fie finalizat în 2016, dar Singh a spus că lucrările au fost abandonate după ce dezvoltatorii au luat milioane de dolari de la clienți.

Poliția nu a comentat deocamdată în acest caz, care va fi prezentat în fața unui tribunal din New Delhi. De asemenea, nu au putut fi contactați nici dezvoltatorii proiectului, iar Șarapova nu a făcut niciun comentariu.

Fostul lider mondial a câștigat aproape 30 de milioane de dolari în 2015, potrivit Forbes, dintre acestea 23 de milioane provenind din contracte publicitare precum proiectul din Gurgaon.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu