Tenis: Marius Copil a pierdut dramatic în primul tur la Indian Wells (ATP)

Tenis: Marius Copil a pierdut dramatic în primul tur la Indian Wells (ATP)

Tenismanul român Marius Copil a fost învins de canadianul Peter Polansky, venit din calificări, cu cu 7-6 (3), 6-7 (5), 7-6 (12), joi, în prima rundă a turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari.

Copil (27 ani, 81 ATP) a cedat la capătul unui meci-maraton de trei ore şi 12 minute, în ciuda celor 25 de aşi reuşiţi, ratând şi două mingi de meci.

Polansky (29 ani, 134 ATP) a avut un singur as şi a făcut 6 duble greşeli, dar a avut un procentaj mai bun la punctele făcute cu primul serviciu (81% faţă de 76%).

În primul set s-a mers doar cu serviciul, iar canadianul a făcut diferenţa în tiebreak. În actul secund, Polansky a condus cu 2-0, dar Copil a reuşit să întoarcă scorul (3-2), apoi s-a ajuns în tiebreak, unde românul a reuşit să încline balanţa de data aceasta. În decisiv, Polansky a avut din nou 2-0, Copil a restabilit egalitatea, dar a fost mereu într-o curs de urmărire. În tiebreak, Copil a salvat patru mingi de meci, a ratat apoi două, la 10-9, respectiv 12-11, iar canadianul a câştigat dramatic cu 14-12.

Românul va primi pentru participare un cec de 15.610 dolari şi 10 puncte ATP.

La dublu va evolua un singur român, Horia Tecău, al şaselea favorit alături de olandezul Jean-Julien Rojer, adversari în primul tur fiindu-le Ryan Harrison (SUA) şi Max Mirnîi (Belarus).
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…