Tenis: Marius Copil a pierdut, iar România și Belarus sunt la egalitate, 1-1, în Cupa Davis

Tenis: Marius Copil a pierdut, iar România și Belarus sunt la egalitate, 1-1, în Cupa Davis

Tenismanul român Marius Copil a fost învins de Egor Gherasimov cu 6-3, 6-4, 6-4, vineri, la Minsk, iar echipele României și Belarus sunt la egalitate, 1-1, după prima zi a confruntării din primul tur al Grupei I valorice a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Gherasimov s-a impus într-o oră și 41 de minute, la capătul unui meci în care românul nu și-a creat nicio șansă de break.

În primul set, Gherasimov (24 ani, 341 ATP) a rupt echilibrul la 3-2 pentru el, reușind un break, iar apoi s-a desprins la 5-2, încheind cu 6-3.

În setul al doilea, Gherasimov reușit break-ul la 2-2, luând setul cu 6-4. În setul al treilea, belarusul a început cu break și a reușit să își păstreze avantajul creat până la final, încheind setul și meciul cu 6-4.

Belarusul a reușit 14 ași, față de cei 9 ai lui Copil, Gherasimov făcând și 6 duble greșeli (arădeanul doar una).

Gherasimov îl conduce pe Marius Copil (26 ani, 129 ATP) cu 2-1 la general, cei doi împărțindu-și victoriile la cele două dueluri directe de până acum, ambele desfășurate la Bratislava (challenger). Belarusul a câștigat în 2015, în semifinale, cu 7-6 (4), 2-6, 6-2, iar Copil s-a impus în 2016, în sferturi, cu 7-6 (4), 7-6 (5).

Adrian Ungur (32 ani), aflat pe locul 313 în lume, l-a învins pe Ilia Ivașka (22 ani, 175 ATP), în patru seturi, cu 6-2, 5-7, 7-5, 6-4, vineri, la Minsk, în primul meci de simplu al întâlnirii.

Sâmbătă, meciul de dublu va avea loc de la ora 12,00 și se va disputa între perechea Egor Gherasimov/Max Mirnîi și cuplul Nicolae Frunză/Horia Tecău.
Gherasimov ocupă locul 776 în ierarhia mondială de dublu, iar Mirnîi se află pe 25. Tecău, fost partener al lui Mirnîi, este pe locul 18 în clasamentul ATP de dublu, în timp ce Frunză se află pe 524.

Duminică, penultimul meci de simplu se va juca, de la ora 10,00, între Ivașka și Copil. Arădeanul s-a impus în singura partidă directă, în 2015, la Istanbul, cu 7-6 (4), 5-7, 6-4, în optimile de finală.

Cel din urmă meci de simplu se va disputa între Gherasimov și Ungur. Ungur s-a impus în singurul lor meci de până acum, în 2014, cu 6-3, 6-3, în calificările turneului ATP de la București.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în Cupa Davis, în 2005, când România s-a impus cu 3-2 la Brașov în primul tur al Grupei Mondiale, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) și Victor Hănescu, în timp ce pentru adversari au punctat Mirnîi și perechea Volcikov/Mirnîi.

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României, nu poate conta în acest meci pe Florin Mergea.

Vladimir Volcikov îl mai are în echipă și pe Iaroslav Șila (450 ATP la simplu, 223 ATP la dublu).
AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

3 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

4 Generalul din fruntea Armatei Poloniei: „Ne-am luat valizele cu bani și mergem, la dracu în praznic, în jurul lumii și încercăm să cumpărăm”

5 VIDEO Voi vedeți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”?