Tenis: Marius Copil aduce primul punct României în meciul cu Slovenia, din Cupa Davis

Tenis: Marius Copil aduce primul punct României în meciul cu Slovenia, din Cupa Davis

Tenismanul arădean Marius Copil l-a învins pe Blaz Rola cu 7-5, 6-3, 7-6 (5), vineri, în primul meci de simplu al întâlnirii dintre echipele României și Sloveniei, care are loc în Sala Sporturilor ''Victoria'' din Arad, în primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Copil a obținut victoria la capătul unui meci destul de echilibrat, care a durat două ore și 16 minute.

Marius Copil (25 ani, 202 ATP) a părut copleșit de emoții la debutul său în meci, în orașul natal, și a comis dublă greșeală la primul punct, iar apoi a pierdut serviciul. Copil a făcut apoi break și a preluat conducerea cu 2-1. Cei doi jucători au mers cap la cap până în finalul setului, când arădeanul a forțat la 6-5 în favoarea sa și a reușit să își adjudece setul în 47 de minute.

În manșa secundă, la 2-2, Copil și-a concretizat serviciul la zero, a reușit imediat un break, iar apoi s-a desprins la 5-2, câștigând setul cu 6-3, în doar 28 de minute.

Setul al treilea a fost cel mai echilibrat, Rola (25 ani), prima rachetă a Sloveniei (160 ATP), conducând ostilitățile. Copil a salvat trei mingi de break la 2-1 pentru adversar și a restabilit egalitatea (2-2), apoi cei doi jucători au mers cu serviciul până în tiebreak. Blaz Rola a avut 1-0 și 2-1, dar Marius Copil a întors scorul, la 3-2. Apoi a făcut dublă greșeală (3-3), a fost condus cu 5-4, dar a reușit trei puncte la rând și a luat setul cu 7-6 (5) și a obținut victoria.

Marius Copil a realizat nu mai puțin de 17 ași, față de cei 5 ai lui Rola, arădeanul a comis și 5 duble greșeli (slovenul doar una).

În al doilea meci de simplu de vineri, Adrian Ungur (31 ani, 193 ATP) îl va înfrunta pe Grega Zemlja (29 ani, 181 ATP).

Sâmbătă, de la ora 15,00, este programat meciul de dublu, dintre perechile Florin Mergea/Horia Tecău — Aljaz Radinski/Tomislav Ternar, iar duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur — Rola (14,00) și Copil — Zemlja.

România și Slovenia se întâlnesc în premieră în Cupa Davis.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...