Tenis: Marius Copil s-a calificat în optimile turneului ATP de la Munchen

Tenis: Marius Copil s-a calificat în optimile turneului ATP de la Munchen

Tenismanul român Marius Copil s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului ATP de la Munchen, dotat cu premii totale de 482.060 euro, după ce l-a învins pe brazilianul Thiago Monteiro cu 4-6, 7-5, 6-4.

Copil, aflat în premieră pe un tabloul ATP datorită clasamentului, a obținut victoria după o oră și 59 de minute în fața unui brazilian de 22 de ani, mai bine clasat în ierarhia mondială (81 ATP).

Marius Copil (26 ani, 109 ATP) a pierdut primul set cu 4-6, dar a reușit în actul secund un break la 5-5, iar apoi a încheiat cu 7-5. În decisiv, arădeanul a câștigat contra serviciului la 2-2, iar apoi s-a desprins la 4-2 și și-a conservat avantajul până la final, câștigând cu 6-4.

Românul și-a asigurat 8.230 euro și 20 de puncte ATP, iar în optimi îl va înfrunta pe al doilea favorit al turneului, spaniolul Roberto Bautista Agut. Ibericul (29 ani, 18 ATP) a câștigat singurul meci direct, în 2015, în primul tur la Madrid, cu 7-5, 6-3.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: A. Bunescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”