Tenis: Marius Copil s-a calificat în semifinalele turneului Nottingham (challenger)

Tenis: Marius Copil s-a calificat în semifinalele turneului Nottingham (challenger)

Tenismanul român Marius Copil s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului challenger de la Nottingham (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 127.000 de euro, după ce a dispus de americanul Bjorn Fratangelo cu 7-6 (5), 6-4.

Copil (26 ani, 91 ATP) s-a impus într-o oră și 28 de minute și și-a asigurat un cec de 6.370 euro și 45 de puncte ATP. Marius Copil a reușit 13 ași în acest meci și a făcut 3 duble greșeli, în timp ce americanul a realizat 6 ași. Românul a salvat ambele mingi de break create de Fratangelo.

Arădeanul îl conduce acum pe Fratangelo (23 ani, 143 ATP) cu scorul de 2-1 la meciurile directe. Americanul câștiga în 2015, la Aptos (challenger), cu 3-6, 7-5, 6-2, în primul tur, pe hard, iar Marius s-a impus anul trecut, la Surbiton (challenger — iarbă), în semifinale, cu 6-3, 6-4.

În penultimul act, Marius Copil îl va înfrunta pe câștigătorul dintre israelianul Dudi Sela (32 ani, 98 ATP) și britanicul Lloyd Glasspool (23 ani, 487 ATP).

AGERPRES/(autor: Mihai Țenea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu