Tenis: Mi-am găsit ritmul în setul al doilea, a declarat Simona Halep după victoria cu Sabalenka de la Dubai

Tenis: Mi-am găsit ritmul în setul al doilea, a declarat Simona Halep după victoria cu Sabalenka de la Dubai

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că în setul secund al meciului cu belarusa Arina Sabalenka, pe care l-a câştigat joi la Dubai, a început să joace mai tare şi şi-am găsit ritmul.

"Cred că am început să joc un pic mai tare în setul secund şi mi-am găsit ritmul. E întotdeauna dificil să joci contra ei, deoarece e foarte puternică şi loveşte mingea foarte, foarte tare, aşa că a trebuit să joc mai repede, să mă mişc mai repede pe teren şi să dau totul pentru a câştiga'', a declarat Halep după victoria din sferturi cu 3-6, 6-2, 6-2 .

''E greu de fiecare dată împotriva ei, deoarece e mai înaltă decât mine şi are multă forţă. A trebuit să blochez unele mingi şi să iau iniţiativa, să deschid unghiurile'', a mai spus numărul doi mondial, citat de site-ul WTA.

''La început, toate erau prea rapide, prea puternice. După ce am prins ritmul a fost mult mai uşor să simt jocul'', a adăugat Halep. ''Am jucat mai repede în seturile doi şi trei, iar ea nu a mai avut timp să se aşeze pentru a lovi mingea. Cred că asta a fost cheia meciului'', a subliniat românca.

În semifinale, Halep o va înfrunta pe americanca Jennifer Brady, care a trecut pe rând de Kristyna Pliskova, Gabriela Dabrowski, Su-wei Hsieh, în calificări, Elina Svitolina, Marketa Vondrousova şi Garbine Muguruza, pe tabloul principal.

Cele două s-au întâlnit anul acesta în primul tur la Australian Open, Halep câştigând cu 7-6 (5), 6-1, după ce a salvat trei mingi de set.

"E bine să fiu din nou în semifinale aici (la Dubai). Îmi plac condiţiile, îmi place să joc la Dubai. Vreau să mă bucur de joc şi să profit de fiecare şansă pentru a câştiga. Ştiu că va fi greu. Am jucat contra ei la Melbourne şi nu a fost uşor", a comentat Halep.

"Cred că a primit multă încredere în acest meciuri, câştigând în faţa unor adversare de top. Are un joc puternic, forehand-ul ei e foarte bun şi şi-a îmbunătăţit şi reverul. Va fi dificil, dar sunt gata să joc şi sper că îmi voi face treaba'', a concluzionat Halep, campioană la Dubai în 2015.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”