Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am luptat până la ultima minge, am fost aproape de a aduce un punct României

Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am luptat până la ultima minge, am fost aproape de a aduce un punct României

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, a declarat, sâmbătă seara, într-o conferinţă de presă online susţinută după înfrângerea în faţa Elisabettei Cocciaretto, că deşi a pierdut ambele sale meciuri din întâlnirea România - Italia a luptat de fiecare dată până la ultima minge şi a fost aproape de a aduce măcar un punct echipei.

"A fost o noapte grea pentru mine, au fost momente dificile aseară după partida cu Trevisan. Mi-au trebuit mai multe ore să-mi pot reveni. Am avut puţine ore de somn din cauza unor probleme fizice. Echipa a făcut tot ce a putut ca să mă ajute şi îi mulţumesc enorm. Poate din acest motiv (n.r. - oboseala) nu mi-a fost uşor azi, mai ales la începutul partidei, dar am arătat că sunt puternică şi că pot să trec peste orice obstacol şi să lupt de la egal la egal cu Cocciaretto. Asta arată că nu renunţ niciodată. Ce pot să iau din aceste zile este faptul că am luptat până la ultima minge şi am fost extrem de aproape de a aduce măcar un punct echipei României. Jocul meu a fost unul bun. Din acest motiv nu pot decât să merg cu optimist la următoarele concursuri la care voi juca. E important să conştientizez că forma mea sportivă este crescendo şi mult mai bună decât era acum câteva luni. Aşa că se vede că evoluţia mea a fost din ce în ce mai bună şi sper din suflet să am rezultate bune în continuare", a spus Buzărnescu.

"Mă bucur că am putut să fiu alături de echipă şi să ajut atât cât am putut în aceste două zile. Sper că în ciuda rezultatului negativ nu i-am dezamăgit (n.r. - pe români). Indiferent că joc într-un concurs pentru mine sau că joc pentru ţara mea eu lupt până la ultima minge, îmi doresc mereu victoria şi nu renunţ. Dau de fiecare dată tot pe teren până nu mai există resurse", a adăugat Mihaela Buzărnescu.

Echipa feminină de tenis a României a fost învinsă de formaţia Italiei (3-1), în play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei Billie Jean King Cup, după ce Mihaela Buzărnescu a fost întrecută de Elisabetta Cocciaretto, cu 7-5, 7-6 (5), sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Întâlnirea dintre România şi Italia a consemnat debutul Monicăi Niculescu în calitate de căpitan al echipei noastre, în locul lui Florin Segărceanu.

România nu a putut conta în această confruntare pe Simona Halep, numărul trei mondial, şi Patricia Ţig (63 WTA), ambele accidentate, în timp ce prima rachetă a Italiei, Camila Giorgi (81 WTA), a fost testată pozitiv la COVID-19.

România va evolua anul viitor în Grupa 1 a zonei Europa-Africa a competiţiei.
AGERPRES (V-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”