Tenis: Mihaela Buzărnescu - Ar fi o bucurie enormă să câştigi la tine acasă

Tenis: Mihaela Buzărnescu - Ar fi o bucurie enormă să câştigi la tine acasă

Jucătoarea română Mihaela Buzărnescu, a doua favorită a turneului BRD Bucharest Open 2018, a declarat luni la Arenele BNR că îşi doreşte să câştige titlul, dar va fi foarte greu pentru că a avut puţine zile de acomodare la zgură şi resimte oboseala numeroaselor meciuri disputate în ultimele luni.

Prezentă la lansarea volumului ''Neînvinşii'', scris de Andreea Giuclea, Mihaela Buzărnescu îşi doreşte enorm un succes la Bucureşti, dar va lua lucrurile pas cu pas: ''Ar fi o bucurie enormă să câştigi la tine acasă, ar fi ceva special şi m-aş bucura enorm. Dar nu mă gândesc, chiar nu mă gândesc deloc la asta. Urmează un meci mâine, primul meci, vom vedea pe parcurs ceea ce se întâmplă. Nu am avut mult la dispoziţie, am făcut doar două antrenamente şi nu este foarte uşor. Dar sper să mă acomodez jucând meciuri.

"Cred că spectatorii vor veni în număr mare ca să ne susţină şi sper să fie o atmosferă plăcută, cum a fost anul acesta la Fed Cup, unde a fost incredibil. Sper ca indiferent de rezultatele care vor fi pe viitor, lumea să nu judece doar prin prisma rezultatelor bune sau rele, ci să te aprecieze ca persoană şi toată munca pe care o depui pe terenul de tenis. Ideea e că dacă nu renunţi niciodată, totul este posibil. Este o plăcere să joci acasă. Presiunea este mult mai mare plus oboseala acumulată, pentru că am jucat multe concursuri în ultima vreme şi am venit direct de pe iarbă pe zgură. Sper ca lumea să înţeleagă orice rezultat al meu, bun sau rău, eu dau tot ce am mai bun în fiecare săptămână şi la fiecare concurs'', a adăugat ea.

Dacă la Wimbledon, Buzărnescu a jucat alături de Irina Begu, la Bucureşti ea va face pereche cu Raluca Olaru, cele două fiind desemnate favorite principale la dublu: ''Vorbisem cu Raluca dinainte, iar cu Irina nu era nimic stabilit. În tenis, vorbeşti cu o jucătoare, când nu ai altă jucătoare care ţi-a propus, îţi dai acordul şi apoi nu ai cum să refuzi dacă vin alte propuneri. Nu ai cum să vorbeşti cu cealaltă fată şi să-i spui: 'Scuze, nu mai pot juca cu tine', pentru că e lipsă de fair play şi nu avem ce face''.

Alături de Olaru, Mihaela a câştigat titlul la Strasbourg din luna mai.

Marţi, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe Danka Kovinic din Muntenegru în primul tur la simplu.
AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu; editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu